Nickerie.Net, maandag 09 november 2009


Nickerie krijgt nieuw rechtsgebouw en drie nieuwe brandweerkazernes
Geplaatst: 09/11/2009

Nickerie -  Minister Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens zijn bezoek aan Nickerie aangegeven dat vanuit zijn ministerie er alles aan wordt gedaan om de burgerij steeds orde en veiligheid te garanderen. De minister heeft uit de doeken gedaan dat zeker 80% van de geplande projecten reeds zijn uitgevoerd. Het ministerie hanteert volgens Santokhi bij uitvoer van het beleid de ketenbenadering. De bewindsman heeft aangehaald dat er veel investeringen in rechtsbeschermende en veiligheidsmaatregelen zijn gepleegd. Nickerie krijgt volgens de minister een nieuw gerechtsgebouw op de locatie waar de oude gevangenis heeft gestaan aan de Gouverneurstraat. Voort zei de minister dat de brandweer van Nickerie uitgebreid zal worden met nog meer brandkazernes te Wageningen, Hamptoncourtpolder en Clarapolder aan de Gemaalweg.

De minister kondigde ook aan dat binnen niet al te lange tijd politiemanschappen ook gedetacheerd zullen worden op andere locaties in het land. Santokhi zegt dat in het westen de Operatie Koetai en Nicosa heel goede resultaten hebben opgeleverd. Hij benadrukte dat met name drugstransport veelvuldig plaatsvindt in het district Nickerie. De minister zei voorts dat de voorbereiding van een compleet visitatiegebouw bij de backtrack-route reeds in vergevorderde fase is. Er zijn verder voorbereidingen om de politiehuisvesting te Southdrain te verbeteren. Deze post vervult een belangrijke rol in het zuidelijk gedeelte van het district.

Voor wat betreft ICT en communicatie zei de Juspol-topman dat alle posten voorzien zullen worden van computers, die op hun beurt weer via een speciaal politienetwerk aan elkaar gekoppeld zullen worden. De politie zal ook uitgerust worden met modern communicatieapparatuur, waarbij ook de brandweer, de spoedeisende diensten en aanverwante services met elkaar zullen kunnen communiceren. Net als in Nickerie, zijn er volgens het ministerie overal reeds communicatiemasten geplaatst.

De minister zei verder dat Nickerie ook een afdeling OPZ zal krijgen. De mediahuizen hebben de minister gevraagd maatregelen te treffen dat vanuit de korpsleiding van Nickerie er op een frequente en efficiŽntere wijze informatie wordt gegeven. Aan de minister is doorgegeven dat de informatiestroom al geruime tijd heel stroef verloopt en dat zaken met betrekking tot politionele activiteiten vaak achteraf en in bepaalde gevallen de media niet eens bereiken. Voor de media van Nickerie, zal de Juspol-minister ook bekijken in hoeverre het mogelijk is ook in Nickerie presentatie/trainingen, die in Paramaribo plaatsvinden, te draaien. Overall zegt minister Santokhi toch content te zijn met betrekking tot de rechtsbescherming en de veiligheid in de Republiek Suriname.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09-11-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics