Nickerie.Net, maandag 09 november 2009


Padieproducenten vragen OW-minister airstrip te Nanipolder
Geplaatst: 09/11/2009

Nickerie -  Minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken heeft zaterdag een werkbezoek gebracht aan het district Nickerie. Hij heeft zich georiŽnteerd op verschillende locaties, waar zijn ministerie projecten uitvoert. Ook heeft hij op verschillende locaties een startsein gegeven voor de aanvang van projecten. Kandhai heeft als eerste een bezoek gebracht aan de weg die leidt naar Southdrain waar men op schema zit. Naar verwachting zal de weg in maart 2010 compleet worden opgeleverd.

Loslopend vee te Southdrain baart de autoriteiten wel nog zorgen. Kandhai is hiervan ook op de hoogte gesteld. Voorts heeft Kandhai ook de lint van de Lahor/Corantijnweg doorgeknipt in de Nanipolder. Deze 7.5 km lang weg is gerenoveerd. In dit gebied ligt circa 10.000 hectare productieareaal. Boeren van deze omgeving hebben gevraagd of er ook een airstrip voor landbouwvliegtuigen kan worden opgezet. Kandhai zei dat deze wens in studie zal worden genomen. De OW-bewindvoerder gaf ook het startsein tot asfalteren van de Mandjahvieiraweg in de Van Drimmelenpolder.

Kandhai oriŽnteerde zich langs de hoofdafvoerleiding waar de aannemer Radjesh Mohangoo bezig is met opschoning en uitdiepen van de circa 5 km lange afvoerlozing. Hij moet dit werk binnen 25 werkbare werkdagen opleveren. Te Nationaalproject heeft de minister de start aangegeven voor het ophalen van de trenzen, terwijl ook gelijk een aanvang is gemaakt met het renoveren van de Verlengde Skrivimankotistraat.

De OW-minister is op diverse locaties met luid getrommel door tazza-muzikanten ontvangen. Minister Kandhai benadrukte dat de werken geen politieke stunts zijn, maar dat hij heel normaal zijn werk doet.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09-11-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics