Nickerie.Net, vrijdag 13 november 2009


Somohardjo ontstelt over handelen Ferreira

Paramaribo - Het niet doorgaan van de openbare vergadering van gisteren wordt in de schoenen geschoven van de voorbarigheid van eerste vervanger van de vicevoorzitter van het parlement. Tot ontsteltenis en verbazing van Paul Somohardjo, de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), hoorde hij op de terugweg naar het parlement op de radio dat de vergadering werd geopend door de vervanger van de vicevoorzitter, Carmelita Ferreira, zonder enige afstemming met hem of de vicevoorzitter. Somohardjo zegt dat hij nog nadrukkelijk te kennen had gegeven dat hij even weg moest om zich te verkleden om naar een begrafenis te gaan. Hij zou snel weer terugkeren om de vergadering te openen en de hamer over te dragen. Dit had hij ook kenbaar gemaakt aan de fractieleider van zijn combinatie. Voor de parlementsvoorzitter is het onduidelijk wat haar heeft gedreven om de vergadering aan te vangen, maar over het eigendunkelijk besluit van Carmelita Ferreira spreekt hij zijn misnoegen uit.

Voor gisteren stond er zowel een huishoudelijke als een openbare vergadering op de agenda. De openbare vergadering was geconvoceerd voor 12.00 uur. Echter werd er in huishoudelijk verband tot ongeveer half een vergaderd, waardoor besloten werd om 13.00 met de openbare vergadering aan te vangen. Volgens Somohardjo was hij een kwartier te laat en de vicevoorzitter Caprino Alendy kwam maar een vijf minuten te laat en de hamer was al overgenomen door Ferreira. Volgens hem is het zo vaak voorgekomen dat de vergaderingen op een latere tijdstip dan gepland zijn gestart, dus hij vraagt zich af waarom er dan niet even gewacht kon worden of telefonisch contact gemaakt kon worden met hem of Alendy. Hij vindt het heel kwalijk dat ondanks zijn duidelijke boodschap dat hij snel weer terug zou komen, er niet op hem is gewacht of op de vicevoorzitter.

Vicevoorzitter, Carmelita Ferreira

De plaatsvervanger van de vicevoorzitter, Ferreira, zegt dat zij met het openen van de vergadering het gezicht van het parlement heeft trachten te redden. “Want dit zou gewoon te gek zijn.” Als reden van haar handelen geeft zij aan dat de vergadering was uitgeschreven voor 12.00 uur en om 13.10 uur kon de vergadering nog niet beginnen. De fractieleider van het Nieuw Front vroeg toen aan de griffier waar de voorzitter en de vicevoorzitter waren. Toen bleek dat beiden buiten het gebouw aanwezig waren, werd de eerste plaatsvervanger van de vicevoorzitter door de fractieleider gevraagd om de vergadering te openen. Zij zegt begrepen te hebben dat geen van beiden had gemeld tijdens het verlaten van het gebouw.

“Wij wilden vergaderen en je kan niet een uur lang zitten en de vergadering begint maar niet.” Fereira verdedigt zich door te zeggen dat zij niet zomaar op die stoel is gaan zitten om de vergadering te openen, maar het heeft gedaan omdat de fractieleider het haar vroeg en dat het niets persoonlijks is geweest.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NoSpang

13-11-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics