Nickerie.Net, vrijdag 13 november 2009


Stakeholders verwelkomen nieuwe ontwikkelingen Back Track

Beta Debidien, 12/11/2009

NIEUW NICKERIE - Een architect reist komende week af naar Nickerie om de nieuwe infrastructuur van de Back Track te presenteren aan de belanghebbenden die deze route, die loopt over de Corantijnrivier naar Guyana, onderhouden. De belanghebbenden verwelkomen deze nieuwe ontwikkelingen van harte. De architect is door de overheid ingehuurd.

"Het gaat om een heel groot complex die zal worden opgezet met een politiebureau, een immigratiekantoor, een afdeling voor de douane en een gebouw voor het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV)", heeft minister Chandrikapersad Santokhi vorig weekeind tijdens een werkbezoek aan Nickerie gezegd.

Passagiers wachten langs het Corantijnstrand bij de Back Track op een boot voor de oversteek naar Guyana.-dWTfoto / Beta Debidien.

Ook de aanmeerfaciliteiten zullen worden verbeterd, zodat reizigers geen problemen ondervinden bij het in- en uitstappen in de boten. Het project start nog dit jaar. Het projectdossier ligt reeds klaar en wordt binnenkort aanbesteed.

"Een heel goed idee om de Back Track te legaliseren. Wij hebben te lang gewacht op dit besluit van de overheid", zegt Clif Sedoc, taxihouder op de route. "Het komt te vaak voor dat wij die hosselen op deze route, enorme problemen ondervinden onderweg naar onze bestemmingen in Paramaribo. Vooral bij de politiepost te Burnside in Coronie moeten wij allemaal een honderd procent controle ondergaan wat heel vervelend is, niet alleen voor de passagiers, maar ook voor de autobestuurders", zegt Sedoc.

Met de opzet van dit project zal deze situatie mogelijk niet meer voorkomen, omdat binnenkomende reizigers al bij de grens zullen worden gevisiteerd door de autoriteiten. "We moeten er wel rekening mee houden dat de criminaliteit altijd zal proberen een stapje voor te zijn. Het is dus van belang dat de autoriteiten zodanig inspelen op de situatie dat zij de vrij uitgestrekte grens in het westen onder controle hebben en houden", benadrukt Santokhi.

Voor Dewiednanan Baidjoe, booteigenaar op de Back Track route zal een lang gekoesterde wens in vervulling gaan, indien de overheid inderdaad zoals aangegeven het project voortzet. "We hebben te lang gewacht op het besluit om de route te legaliseren. We zullen voortaan weten waar wij aan toe zijn" aldus Baidjoe.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

13-11-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics