Nickerie.Net, dinsdag 01 december 2009


Taekwondo Black Belt voor Rahul Mahadew

Gouda, 28 november 2009

Gouda (Nederland) -   Op Zaterdag 28 november 2009 heeft de TBN (Taekwondo Bond Nederland), aangesloten bij de WTF (World Taekwondo Federation) de jaarlijkse Danexamens afgenomen. Tijdens deze examens is de 13 jarige Rahul Mahadew geslaagd en is hij bekroond tot houder en drager van de Zwarte band Taekwondo, de 1ste Dan.

Danexamens jury lid Ed Boers (7de Dan), een van de grootheden uit de Nederlandse taekwondo kent Rahul zijn 1ste Dan graad toe middels het omdoen van de zwarte band.

Hoofdtrainer Franklin Mac Gillavry (5de Dan) van Taekwondoschool Geong-rye naast zijn pupil Rahul Mahadew.

De Danexamens bestaan uit diverse onderdelen zoals: theorie (Koreaanse benamingen), poomsee (techniek), ilbo taeryon (afweringen) , hosinsul (bevrijdingen), sparren (vechten) en gye-pa (breken). Voor de Danexamens moet de kandidaat 3 planken in een vloeiende beweging breken. Rahul deed zijn Danexamens in juni 2009 en slaagde voor alle onderdelen behalve het onderdeel sparren. Dit onderdeel mocht hij herkansen en heeft het nu op een overtuigende manier afgesloten.

Jaarlijks starten duizenden leerlingen in Nederland met taekwondo (inmiddels een Olympische  Sport), echter zijn er slechts enkelen die de felbegeerde zwarte band weten te behalen.

Ed Boers is lid van het College Hogere Dangraadhouders en van het Dan College van de Taekwondo Bond Nederland. 

Dertien jaar is relatief jong voor een Dangraad (zwarte band) in Taekwondo. De WTF heeft een leeftijdeis van 14 jaar verbonden aan het dragen van een zwarte band. Danhouders onder de 14 jaar moeten in het publieke domein een roodzwarte band dragen.

Rahul doet al 6 jaar aan Taekwondo. Hij traint bij Taekwondoschool Geong-rye in Den Haag en heeft reeds diverse prijzen gewonnen.

Rahul is de zoon van uit Nickerie afkomstige Prof. Dewanand Mahadew en is niet uitgesloten dat hij in de toekomst bij bezoek aan zijn grootouders in Nickerie ook Taekwondo demonstratie zal geven voor de Nickeriaanse jeugd.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

28-11-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics