Nickerie.Net, donderdag 03 december 2009


BICC wint laatste wedstrijd met grote overtuiging

Richenel Small

Nickerie – Rabindernath Cricket Club (RCC) was zondag duidelijk geen partij voor BICC, de huidige kampioen van Suriname. In de Nickeriaanse SCB Guinness Cricketcompetitie stonden deze twee clubs tegenover elkaar in het Cricket Stadion van Nickerie. RCC won de toss en de captain besloot eerst aan bat te gaan. De spelers kwamen echter niet verder dan 23.3 overs batten in de wedstrijd die was geprogrammeerd voor 45 overs. Op het scorebord stonden toen slechts 88 runs, all out. BICC ging hierna aan bat en had iets meer dan een half uur nodig om de overwinning te pakken.

In slechts 7.5 overs hadden de spelers van BICC al 90 runs op het scorebord staan, voor het verlies van 3 wickets. Met de overwinning heeft BICC al haar wedstrijden in winst omgezet. Intussen is bekend geworden, dat de club via een protest een van haar gewonnen wedstrijden heeft verloren. Dit nadat gebleken was dat een verkeerde persoon is aangekruist op het wedstrijdformulier dat door de Cricket Bond Nickerie aan de club was verstrekt. Die persoon heeft nagenoeg dezelfde voornaam als de speler die daadwerkelijk op het veld stond. Volgens BICC had die naam in feite niet eens op het wedstrijdformulier moeten staan. Aan de andere kant zou de club ook beter moeten nagaan of de juiste speler was aangeven.

BICC had eerder ook al pech, omdat zij geen punten kon putten uit een gewonnen wedstrijd tegen de club Jinnah Boys. Die club trok zich kort na het verlies terug uit de competitie, waardoor de opgebouwde competitiepunten kwamen te vervallen. “ Op het speelveld zijn we niet te verslaan”, zegt het bestuur van BICC in een eerste reactie op wat nu met de club gebeurt. “Natuurlijk heeft een ieder het recht om te protesteren, maar op het speelveld blijven we hen de baas”. Volgens de clubleiding heeft de club een tijdlang met de gedachte gezeten zich terug te trekken uit de competitie. In dat geval zouden de competitiepunten, die aan Flamingo zijn toegekend, komen te vervallen. BICC zegt zich echter sportief te hebben opgesteld en wederom hebben aangetoond, dat ze de sterkste club hebben. Zondag wordt laatste wedstrijd in de hoogste klasse van de Nickeriaanse competitie gespeeld. New Gandhi en Flamingo zullen dan tegenover elkaar staan.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

17-11-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics