Nickerie.Net, donderdag 03 december 2009


Aidsdag ook herdacht in Nickerie
Geplaatst: 02/12/2009

Nickerie -  Op 1 december was het Wereld Aidsdag, de dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor deze ziekte. De bestrijding van aids is een van de acht millenniumdoelen van de Verenigde Naties: "Vˇˇr 2015 is de verspreiding van hiv/aids, malaria en andere grote ziektes stopgezet en teruggedrongen." In de strijd tegen aids is het van belang dat het publiek op de hoogte is van de omvang en impact van de ziekte. Net zo belangrijk is het dat men weet welke activiteiten worden ontplooid om de ziekte terug te dringen en welke organisaties alles in het werk stellen om de miljoenen mensen die reeds ge´nfecteerd zijn te helpen.

Gistermorgen was het Nickerie Aidsteam op diverse scholen bezig met jongeren, waarbij zij erop zijn gewezen hoe belangrijk het is om zichzelf te beschermen tegen deze gevaarlijke ziekte. Nickerie Aidsteam-co÷rdinator Pearl Fraser heeft tijdens een activiteit op de markt, het afgelopen weekend haar mening reeds geventileerd. In het kort zei Fraser dat mensen moeten weten wat ze doen en hoe ze het doen. Zij zijn verantwoordelijk voor hun eigen leven. Op de muloschool hebben leerlingen gisteren ook informatie gekregen. Daarnaast kregen ze een rood lintje opgespeld. Dit was ook het geval tijdens de activiteit op het marktcomplex. Het is ook voor jongeren van belang dat zij weten hoe zij een verantwoord seksleven moeten leiden, zodat hun toekomst niet verpest wordt door ziekten.

39 miljoen mensen in de wereld zijn ge´nfecteerd met het dodelijke aidsvirus. Elke zeven seconden komt daar iemand bij. Elke dag sterven 8.000 mensen aan aids en raken duizenden kinderen hun ouders kwijt. Er zijn nu al 15 miljoen aids-wezen. 90% van de getroffenen leeft in ontwikkelingslanden. Zuidelijk Afrika is het zwaarst getroffen, maar ook in Oost-Europa, het Caribisch gebied en AziŰ neemt de aidsepidemie ernstige vormen aan.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright ę 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics