Nickerie.Net, donderdag 03 december 2009


Dc Nickerie ziet geen probleem in uitvoering zandproject

Beta Debidien, 03/12/2009

NIEUW-NICKERIE - Districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar ziet geen probleem in het zandproject dat in uitvoering is in Nickerie. Het betreft een project in het reguliere onderhoud van zandwegen door aannemer Jawalapersad. Hij moet 28.000 kubieke meter klinkzand en 1.000 kubieke meter schelpzand leveren. Dit project kost de staat SRD 193.700.

De districtsraadsleden Rahul Awadpersad en Prim Moerahoe hebben het project in opspraak gebracht door te stellen dat het materiaal aangeleverd door de aannemer van mindere kwaliteit zou zijn. Volgens het tweetal wordt de Staat financieel benadeeld. Ze hebben ook aangegeven dat de bestuursdienst niet over de nodige kennis beschikt om een zandproject kwalitatief uit te voeren. Maar de dc slaat terug: “Er is niets aan de hand met dit project. Het wordt normaal binnen de mogelijkheden en beperkingen van het district uitgevoerd.”

Een zandweg wordt aangepakt in het district Nickerie. De weg krijgt eerst een klink- en vervolgens een schelplaag. DR leden hebben kriktiek geleverd over de kwaliteit van het materiaal dat geleverd wordt door aannemer Jawalapersad.-dWTfoto / Beta Debidien.

Shankar verwijst naar eerdere successen waarbij door verschillende aannemers zand van dezelfde kwaliteit is geleverd en verwerkt in bepaalde projecten. “Waarom zijn deze projecten dan nooit eerder besproken door deze dr-leden. Op welke wijze wil men omgaan met de ontwikkeling van het district en wat is het probleem van deze leden met het zand dat is geleverd voor het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO)?”

De dc wijst erop dat de dr-leden geen enkele bemoeienis hebben met de opstelling van plannen voor de autonome taken vanuit het ministerie van Regionale Ontwikkeling. “Daar heeft de dr geen ruimte meer voor, want het districtsplan is al goedgekeurd. Op deze wijze zijn de heren bezig hun eigen goedgekeurde projecten te bespreken en af te keuren”, merkt de burgervader nog op.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics