Nickerie.Net, maandag 07 december 2009


Pertjajah Luhur: Toekomstige samenwerking heeft prijskaartje

Fenny Zandgrond, 07/12/2009

Paramaribo - Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo heeft zaterdag bij de viering van de elfde jaardag van zijn partij zijn partners en mogelijke belangstellende combinaties in het partijcentrum aan de Gemenelandsweg het prijskaartje voor samenwerking voorgehouden. "Wie wil praten met PL moet denken over de prijs". Toekomstige partners moeten het ondernemerschap in de volgende regeerperiode serieus willen stimuleren en het onderwijs moet afgestemd zijn op de vraag van de arbeidsmarkt. Somohardjo gaf als voorbeeld dat velen geslaagd zijn voor de Onderwijzers A-opleiding, maar noodzakelijkerwijs moeten werken voor een laag salaris, onder meer in winkels.

Daartegenover heeft Suriname een enorm toerisme potentieel, dus zouden meer opleidingen in deze sector moeten worden aangeboden, vindt de politicus.Alle Nieuw Frontplus-partijen waren present. NPS-voorzitter en staatshoofd Ronald Venetiaan schitterde van afwezigheid. Hij liet zich vertegenwoordigen door Hesdy Pigot, Ivan Fernald en Humphrey Hildenberg. SPA liet zich zien in de persoon van bestuurslid Marcia Clumper. Somohardjo hield zijn huidige partners voor dat naast het ondernemerschap en herstructurering van het onderwijs, mens en milieu belangrijk worden voor zijn partij bij een toekomstige samenwerking. Suriname eist nu geld voor zijn ‘groen goud’. Aangezien PL een sociale partij is, zal ook het beleid in deze sector moeten worden aangescherpt. Somohardjo wees op de verrichtingen van zijn partij op dit gebied; twee bejaardentehuizen en een internaat staan onder het beheer van Pertjajah Luhur. "Men zegt: Somo steelt mensen hun percelen. Dan wat? Zolang we het voor een goed doel inzetten", beweerde het Nieuw Front-lid. Somohardjo die vanwege het gronddispuut te Republiek en Valkenburg in Para, momenteel overhoop ligt met de NPS, constateert dat de onderlinge relaties binnen het Nieuw Front worden bedreigd. "Ik ben niet bang voor de vijanden, wel voor mijn vrienden in de coalitie", meent hij. Enkelen binnen de partijen stichten verdeeldheid en dyugu dyugu en gaan anderen verbaal te lijf. Volgens de politicus moeten problemen binnenskamers worden afgehandeld. Hij ontkent overigens harde woorden gewisseld te hebben met Venetiaan over de gronduitgifte te Para. Het opofferen van minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeleid is volgens hem alleen mogelijk indien corruptie is bewezen.

De bewindsman presteert volgens de PL-voorzitter goed. In vier jaar tijd heeft hij al bijkans 25.000 grondbeschikkingen uitgegeven. Deze wapenfeiten en een stevige campagne gericht op het halen van tien parlementszetels voor elke coalitiepartij zullen volgens de PL-topman het Nieuw Frontplus, aangevuld met D21 van Soewarto Moestadja, verzekeren van winst bij de volgende stembusgang. Ook AC-vertegenwoordiger Caprino Alendy deelt die mening. NF heeft nog meer tijd nodig om de woningbouwplannen en monetaire stabiliteit uit te breiden. Net als Winston Jessurun, Clumper en Somohardjo, kon Alendy het niet laten terug te slaan naar de revolutionaire periode.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

07-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics