Nickerie.Net, maandag 07 december 2009


Surinaams-Hindustaanse Kunst en Cultuur Beurs in Den Haag

Op zaterdag 30 en zondag 31 januari 2010 zal er voor het eerst in Nederland een Surinaams-Hindstaanse Kunst & Cultuur Beurs, worden gehouden in de Grote Kerk te Den Haag, genaamd Sarnami Beurs. Doel van deze beurs is om de positie van en de etnische ondernemerschap onder de Hindustanen in Nederland, maar in het bijzonder in Den Haag breed tentoon te stellen.

Alle facetten van de Surinaams-Hindustaanse kunst, cultuur en ondernemerschap zal hier dan ook geëxposeerd worden waarbij de bezoekers kennis kunnen maken en actief kunnen deelnemen met de Surinaams-Hindustaanse zang, dans, muziek, mode, film, muziek, theater, beeldende kunst & nijverheid, tentoonstelling, culinaire hoogstandjes en toerisme. Er zal een verbinding worden gelegd tussen cultuur en etnisch ondernemerschap.

Tijdens de beurs zullen de verschillende thema’s extra aandacht krijgen, zoals bijvoorbeeld in de vorm van modeshows, kunstenaars en ambachten die ter plekke hun creativiteit en kunde presenteren, worden er Surinaams-Hindustaanse dans- en kookworkshops gegeven door professionele docenten en chef-koks, daarnaast zal de Surinaams Hindustaanse geschiedenis in de vorm van een tentoonstelling uitgelicht worden, zullen er diverse Surinaams Hindustaanse muziekstijlen per categorie aandacht krijgen zoals de Baithak Gana, de befaamde collecties uit de jaren ‘60/’70/80, de hedendaagse Bollywood en Hindipop en wordt er tevens een speciale platform voor een ondernemersnetwerk ingericht. Tijdens de Sarnami Beurs zullen ook culturele optredens plaats vinden door speciale Surinaams-Hindustaanse artiesten binnen de stijl van de beurs.

Kortom, het is de bedoeling dat kenners en niet kenners van de Surinaams Hindustaanse Kunst & Cultuur met de gehele familie een nieuwe beleving ervaren van de Surinaams-Hindustaanse Kunst & Cultuur en hiermee actief in aanraking komen. Tijdens de beurs kunnen de bezoekers ook bijzondere producten en artikelen aanschaffen die met de verschillende thema’s te maken hebben. De Sarnami Beurs heeft een interactieve opzet, waar cultuur, bezoekers en ondernemers met elkaar op een laagdrempelige wijze in contact komen.

Sarnami Beurs Surinaams-Hindustaanse Kunst & Cultuur Beurs Datum : Zaterdag 30 & Zondag 31 januari 2010 Locatie : Grote Kerk, Rond de Grote Kerk 12 te Den Haag Tijd: 14.00 uur – 22.00 uur Entree: € 4,- aan de poort / per persoon per dag

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Waterkant

07-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics