Nickerie.Net, donderdag 10 december 2009


SZF-Nickerie wordt zelfstandig

10/12/2009

NIEUW-NICKERIE - Het Staats Ziekenfonds (SZF) Nickerie wordt in de komende tijd verzelfstandigd en gaat zijn diensten in het rijstdistrict verder uitbreiden. Volgens directeur Stephan Comvalius moet het kantoor in Nickerie ook zelfstandig gaan opereren. Dinsdag was het precies 20 jaar geleden dat het SZF zijn kantoor in het rijstdistrict opende.

Bij de opening toen fungeerde het kantoor slechts als doorgeefluik met slechts een medewerker in dienst. Vandaag heeft het filiaal bestaansrecht bewezen en is uitgegroeid tot een volwaardig dependance met een bestand van 13.500 verzekerden. Volgens Comvalius is het de bedoeling om het volgend jaar SZF-kaarten met daarop de foto van de verzekerde te introduceren. Dit moet met name de fraudekans verkleinen. Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid, die speciaal voor deze gelegenheid naar Nickerie afreisde, zegt dat uitvoering van de nieuwe visie bij het SZF de dienstverlening zal helpen bevorderen.

Het SZF-kantoor in Nickerie bestond dinsdag 20 jaar. Gezondheidsminister Celsius Waterberg was speciale gast en kreeg een presentje overhandigd. Tweede van rechts SZF-directeur Stephan Comvalius en achter de bewindsman Revien Changoer, directeur van het Streeksziekenhuis Nickerie. dWTfoto/Yolanda Ho A Sjoe -.

Dit zal de SZF-verzekerden ten goede komen”. Om behoeftigen de gelegenheid te geven gebruik te maken van SZF-diensten is ook een overeenkomst getekend tussen Comvalius en Kenneth Gemert van de Stichting Zon Thuiszorg. In verband met het 20-jarig bestaan van SZF Nickerie, zal aan 20 studenten gratis een SZF-verzekering voor een jaar worden verstrekt. Ook is er een quiz gehouden, waarbij de prijs van SRD 1.250 is gegaan naar het Olga Clarck Kinderhuis in Nickerie.-

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

10-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics