Nickerie.Net, dinsdag 29 december 2009


Wilson Apensa dood om 1.400 euro Fransen geven vandaag lijk vrij

Isaak Poetisi, 28/12/2009

Paramaribo - 1.400 euro die Wilson Apensa nog tegoed had bij de 43-jarige Braziliaan Ailsou Alivera, is hem vermoedelijk fataal geworden. Apensa zou dit bedrag krijgen als verdienste voor het smokkelen van Brazilianen naar het Mannagebied in Frans-Guyana. Deze onderneming is een riskante zaak vanwege de rigoureuze aanpak van de Fransen tegen illegalen. Aanvankelijk was het totale bedrag 2.100 euro, maar Alivera gaf als voorschot 400 euro.

Later gaf hij een gouden halsketting van 35 gram ter waarde van 300 euro. Het verschil van 1.400 euro, moest Apensa nog ontvangen. De krant heeft de hand weten te leggen op een betalingsstuk dat deze transactie staaft. Een politieman die ruim drie maanden niet meer te Albina dient, was getuige bij deze transactie.

Wilson Apensa

Uit een getuigenverklaring blijkt dat Apensa eerder op de dag reeds een treffen had met een aantal Brazilianen. Dit wordt bevestigd door politievoorlichter John Jones. De politie is echter niet bekend met de transactie. Na het gevecht belde Alivera hem op om het verschuldigde bedrag te komen ontvangen. Apensa die ondertussen naar huis was gegaan, begaf zich later op de avond naar de bar in de Trans American Mall langs de weg naar Papatam. Afgesproken was dat partijen elkaar op die plek zouden ontmoeten. Daar aangekomen bleek de Braziliaan er nog niet te zijn. Apensa belde hem op.

Ondertussen arriveerde een andere Braziliaan op de ontmoetingsplek. Terwijl Apensa aan de telefoon was met Alivera, stak de onbekende Braziliaan hem in de zij met een mes. Hij werd daarbij via de longen in de hartslagader geraakt. Volgens George ‘Black’ Afsende, een oom van het slachtoffer, wordt dit bevestigd door het medisch rapport van de Fransen. Het stoffelijk overschot van Apensa wordt vandaag door de Fransen vrijgegeven en naar Suriname overgebracht.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

28-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics