Nickerie.Net, donderdag 31 december 2009


Vuurwerkfestival op 1 januari in Nickerie

Geplaatst: 31/12/2009

Nickerie -  Nickerie maakt elk jaar op Nieuwjaarsdag een vrij rustige indruk, daar iedereen vermoeid is van de activiteiten rond de jaarwisseling. Dit jaar heeft de directie van Royal Inn het initiatief genomen om op Nieuwjaarsavond een spectaculair vuurwerkfestival vanuit de Nickerierivier te organiseren. Tijdens de drie uur durende vuurwerkshow zal professioneel vuurwerk worden afgeschoten om de Nieuwjaarsvreugde te verhogen. Royal Inn directeur Roy Kong Jong Foek zegt dat hij met dit idee heel Nickerie de Nieuwjaarsavond anders wil laten beleven dan men gewoon is.

De organisatie is van plan om tegen negen uur in de avond de eerste pijlen de lucht in te lanceren. Via een ponton zal vanuit de rivier op veilige afstand vuurwerk worden afgeschoten. Speciale effecten zullen de lucht onvergetelijk kleuren, zegt Kong Jong Foek, die zelf ook veel van vuurwerk houdt.
Een speciaal team doet er alles aan om Nickerie op 1 januari 2010 te verrassen met een werkelijk professionele vuurwerkshow. Tegen middernacht zal het laatste vuurwerk afgeschoten worden. Het ligt in de bedoeling om dit tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Volgens Kong Jong Foek is de beste locatie om dit alles mee te maken de pier van Royal Inn zelf. De toegang is geheel gratis zei de hoteleigenaar nog tot slot.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

31-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics