Nickerie.Net, maandag 04 januari 2010


Nickerie sluit 2009 af met pagara-estafette

Danny Jibodh, Geplaatst: 02/01/2010

Nickerie -  De Pagara-commissie heeft op Oudejaarsdag wederom ervoor zorg gedragen dat Nickerie heeft mogen genieten van een pagara van circa 1200 meters. Al heel vroeg in de morgen verzamelde zich een grote menigte langs de vooraf aangegeven route in de binnenstad van Nickerie. Dit jaar had de estafette een andere opzet. Gestart werd om de pagara vanuit de Doerga Mall richting de markt uit te rollen. Secretaris Radjoe Nauth is blij dat het bedrijfsleven ook dit jaar zijn bijdrage heeft geleverd tot het welslagen van het owru-jarifeest in Nickerie. Ook de politie en brandweer waren present om alles in de gaten te houden.

Radjoe Nauth, secretaris Pagara commissie

Enkele minuten voor de officiŽle start, stak een tot nog toe onbekende persoon een deel van de pagara aan. Dit gebeurde terwijl een deel van de commissie zich begaf naar het ontstekingspunt. Door kordaat optreden van de brandweer en de commissie kon voorkomen worden dat alles anders afliep dan gepland. Er werden snel delen van de pagara losgekoppeld. Bijkans vijftig meter pagara ging vroegtijdig in de fik. Dit drukte de pret echter niet.

Nieuw-Nickerie zat bijkans 85 minuten onder het kruitrook. Veel mensen die van heinde en verre kwamen, hebben elkaar getrakteerd op lekker eten en drank. De NTC en Alisha's Houseband zorgden ervoor dat feestbeesten tot laat in de middag nog feestvieren. Nickerie heeft het nieuwe jaar met veel vuurwerkgespetter verwelkomd.

Foto impressie pagara-estafette

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

04-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics