Nickerie.Net, maandag 04 januari 2010


Vijf vuurwerkongevallen en 1 verkeersdode in Nickerie
Geplaatst: 02/01/2010

Nickerie -  De jaarwisseling in Nickerie had een vrij druk verloop. Tijdens de feestedagen zijn 5 vuurwerkongevallen en 1 verkeersdode genoteerd. De verkeersdode is de 24-jarige politieagent Wirin Tahdil.

Ondanks het feit dat vanuit de zijde van de brandweer een beroep is gedaan om voorzichtig om te gaan met vuurwerk, hebben er zich toch ongelukjes voorgedaan. Gewestelijke brandweercommandant Waldemar Muskiet zegt dat volgens zijn informatie 5 vuurwerkgevallen zich hebben voorgedaan gedurende de feestdagen. Het gaat hierbij allemaal om kinderen. Muskiet zegt dat de kinderen varieren in de leeftijdsklasse van 4- 9 jaar. Het ergste geval is naar Paramaribo verwezen met oogletsels. Het is niet bekend of de slachtoffers alleen waren op het moment van het afschieten van vuurwerk.

In de nacht van 30 op 31 december heeft Nickerie haar 21ste verkeersdode geregistreerd. Ter hoogte van de Hazardsluis kwam de 24-jarige politieagent Wirin Tahdil om het leven toen hij met zijn wagen de sluis inreed. Opmerkelijk was het feit dat het politiebureau te Nieuw Nickerie, ondanks het heengaan van een politieman, de gebruikelijke halve stok niet in acht nam.

Afgelopen donderdag heeft de politie van het gewest Nickerie ook het lijk van een 74-jarige manspersoon aangetroffen in een woning aan de F.O. Lashleystraat, nadat buren de politie getipt hadden over een dubieuze geur. De politie die heel snel ter plekke was, kwam door een arts tot de ontdekking dat het ging om een drie dagen oud lijk. De overleden man woonde alleen en was al een paar dagen niet gesignaleerd in de buurt. Het lijk vertoont volgens de politie geen tekenen van misdrijf en is voor obductie door de politie in beslag genomen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics