Nickerie.Net, woensdag 06 januari 2010


Waterschapvoorzitter Amriet Hira: “Rotterdamsluis belangrijkste aspect van rehabilitatie waterschap Van Drimmelenpolder”
Geplaatst: 06/01/2010

Nickerie -  De voorzitter van Van Drimmelenpolder Waterschap, Amriet Hira, heeft in gesprek met DBS aangekaart dat binnen het totale rehabilitatieproject van Van Drimmelenpolder er niks wordt gedaan aan herstel van de Rotterdamsluis. Hij zegt dat hij sedert het prille begin van de rehabilitatie gepleit heeft dat deze sluis enorm belangrijk is voor dit gebied.

Al geruime tijd heeft het zoutige rivierwater vrij doorgang naar delen waar het niet nodig is, omdat de schutsluizen die weerstand moeten bieden, stuk zijn. Amriet Hira zegt dat na maanden van uitstel er vermoedelijk een nieuwe offerte is ingediend voor de aanpak, maar dat het nog schort aan uitvoering. Het klepdeksel verwisselen is volgens Hira helemaal niet de oplossing. Er moet een compleet nieuwe sluis ontworpen worden om de bestaande sluis te vervangen.

Hira zegt dat vele mensen schade lijden als gevolg van het zoutwater. Ook de begraafplaats te Zeedijk lijdt eronder, zegt Hira. Indien oplossingen uitblijven, ligt circa 5.000 ha landbouwareaal op het spel. Ook de loosleidingen worden breder en vindt er vooral afkalving plaats langs het kanaal aan de Hiraweg in de Van Drimmelenpolder. Volgens Hira is het werk van de aannemer nauwelijks zichtbaar in het gebied. Bij besprekingen worden belanghebbenden vaak niet uitgenodigd om hun zegje te doen. Zelf heeft hij verscheidene malen een schrijven gericht aan de aannemer en de opdrachtgever die in Paramaribo zitten. De waterschapsvoorzitter zegt dat hij heel binnenkort veel meer uit de doeken zal doen. ‘Mensen moeten niet denken dat wij niks weten’, aldus een boze Amriet Hira.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics