Nickerie.Net, maandag 11 januari 2010


Controlepost Burnside blijkt goede zet politie

Geplaatst: 09/01/2010

Coronie -  De vestiging van de controlepost te Burnside blijkt een zeer goede strategische zet van de politie te zijn. Vanaf de opening op 18 september 2009 tot heden zijn 16.10 kilogram cocaļne, 3 gram hasj, 5 kilogram marihuana, USD 35.000 en Guyanese dollar 32.600 in beslag genomen.Een aantal van 412 illegale vreemdeling zijn aangehouden en het land uitgezet waarvan 401 Guyanezen, 2 Britten, 2 Chinezen, 3 Dominicanen, 2 Fransen en 2 Brazilianen.

De aanhoudingen en in beslagname hebben plaatsgevonden bij controle van het goederen- en personenverkeer vanuit het westen. Ook het goederen- en personenverkeer vanuit Paramaribo naar het westen wordt gecontroleerd. Daarbij zijn een vrachtwagen, beladen met ontvreemde goederen, en een grote partij schoenen, bestemd om te smokkelen uit Suriname, in beslag genomen.

Bij de controlepost is ook een verdachte aangehouden die een man door middel van messteken om het leven had gebracht in Paramaribo. Bij een poging van hem om uit te wijken naar het westen is hij bij de controlepost ingerekend.

De controlepost te Burnside heeft als belangrijkste focus de controle op het goederen- en personenverkeer, het tegengaan van drugsgerelateerde misdrijven, verkeerscontrole en opsporing van voortvluchtige criminelen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics