Nickerie.Net, maandag 11 januari 2010


SBBS maakt geen winst meer
Geplaatst: 09/01/2010

Paramaribo -  Er valt veel te zeggen over ons bacovebedrijf. Het bedrijf heeft een doorstart gemaakt. Er zijn 2400 arbeiders te Jarikaba en in Nickerie werkzaam; het bedrijf heeft een buitenlandse manager aangetrokken en er is een tracé ingezet richting privatisering. Dat alles lijkt nu ver weg, daar het bedrijf geplaagd wordt door corruptieschandalen. Ook draait het bedrijf de laatste maanden op verlies.

Aan de minister van LVV, Kermechend Raghoebarsing, vroeg DSB wat er nou precies aldaar aan de hand is. ‘Het is nu passen en meten en dat komt omdat we niet de prijs krijgen die ons beloofd was door de afnemer’, zei de bewindsman. Hij heeft eergisteren informatie ontvangen dat SBBS in gesprek is met nog een afnemer. Naar informatie van de minister, hij moet het nog verifiëren, blijkt dat het nu wel mogelijk is om een beter prijs te krijgen.

Een deel van de overeenkomst met de buitenlandse afnemer hield in dat deze voorfinancieringen zou plegen, maar nu, door de economische wereldcrisis is de voorfinanciering niet meer gecontinueerd. Dat heeft ervoor gezorgd dat er meer aandacht voor de financiering van de operaties in het bedrijf heeft moeten plaatsvinden.

Satis Baldewsingh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics