Nickerie.Net, woensdag 13 januari 2010


Boeren en venters vinden geen afzet voor groenten

NICKERIE - Marktventers klagen dat zij geen afzet vinden voor hun groenten en soms de hele dag niets verkopen. Ondanks de droogte in Nickerie is er een overschot aan groenten. En hoewel de prijzen sterk zijn gedaald, blijven de venters met hun waar opgescheept.

Marktventers zitten te wachten op klanten. Er is een overschot aan groenten en nauwelijks afzet. (Foto: Asha Chaturi). 

Een bos kousenband, waar de klant vroeger SRD 3,50 voor moest neertellen, raken de venters nu met moeite voor SRD 1 kwijt. Zelfs bladgroenten gaan nu voor SRD 1 over de toonbank.

Het overschot aan groenten is volgens de marktventers te wijten aan de aanvoer van groente vanuit Guyana en Saramacca. Volgens de marktventers leveren twee personen elke maandag en donderdag groente vanuit Guyana. Ook lokale groenteverbouwers lijden hieronder. De gebroeders Ganga planten al langer dan 20 jaar groente. De laatste tijd laten zij hun groenten soms gewoon op het veld staan, omdat zij na het plukken toch geen afzet kunnen vinden.

Bovendien planten velen in de gemeenschap nu zelf groente om geld uit te sparen. Marktventer Soebedar Dharmdjiet zegt dat hij groenten koopt en weer verkoopt. Hij lijdt verliezen, omdat hij deze tegen inkoopprijs moet verkopen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

13-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics