Nickerie.Net, donderdag 14 januari 2010


Binnen half jaar nieuw gebouw annex toren te Nickerie Airport 
Geplaatst: 14/01/2010

Nickerie -  Het Nickerie Airport te Zeedijk blijkt steeds belangrijker te worden voor de luchtvaart. Airport manager Samuel Wens deelt mede dat er een toename is van het aantal vliegbewegingen. Binnen vijf maanden komt er een modern gebouw te staan. Het oude gebouw wordt gesloopt. Tegen eind van deze maand wordt gehoopt om met de bouw een aanvang te maken.

Er hebben zich reeds drie aannemers aangediend om het werk te doen.
Er zijn in 2008 bijkans 200 commerciŽle vluchten geregistreerd, terwijl dit aantal in 2009 met nog eens 100 is geklommen. Het aantal landbouwvliegbewegingen was in 2008 1500. In het afgelopen jaar is dit aantal gestegen naar 2000. Nickerie heeft in 2008 27 niet-commerciŽle vluchten gehad. Dit aantal was in 2009 op 52.

Er is volgens Wens veel meer belangstelling voor Nickerie. Voorts is er een toename van economische activiteiten in het district. Toerisme speelt hierbij een belangrijke rol.
Volgens Wens willen vliegbedrijven een eigen hangar opzetten. Het gaat hierbij om Blue Wings, de in Guyana gevestigde Trans Guyana Airways en het bedrijf van de heer Gajadhersingh, dat een nieuwe speler is binnen de Surinaamse luchtvaart.

Niet ver van het vliegveld heeft een ondernemer reeds plannen om een hotel neer te zetten. Wens vond het nog prematuur om de naam van deze ondernemer te noemen. Ook wenste hij niet in te gaan op het kostenplaatje van het nieuw op te zetten gebouw. De directievoering van dit project ligt in handen van het ministerie van Openbare Werken.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics