Nickerie.Net, donderdag 14 januari 2010

De Ster blijft koploper in Nickeriaanse voetbalcompetitie

NICKERIE – De Ster heeft dinsdagavond gemakkelijk kunnen winnen van Jai Hanoeman, die voor het overgrote deel van de wedstrijd met tien man moest spelen.

De Ster won dinsdagavond met 4-0 van Jai Hanoeman en blijft daarmee koploper in de Nickeriaanse competitie. (Timesfoto Richenel Small).

Ricky Kanhailal moest al in de 8e minuut tegen de rode kaart aankijken, nadat hij een gele kaart kreeg en in reactie hierop liederlijke taal slingerde in de richting van de arbiter. De stand was toen 1-0 voor De Ster, na een goal van Salmino Mezach. In de 12e minuut scoorde Mezach opnieuw en liet 2-0 aantekenen. Op het middenveld speelde Jai Hanoeman zwak en vooral het gemis van Gerold Brahma en Orfeu Kemble was voelbaar. De Ster bleef aanvallen en in de 33e minuut scoorde Andy Chrithlow met een loeier en bracht de stand op 3-0. In de 44e minuut gelukte het aanvoerder Nawien Narain om de bal langs doelman Hugo Ngawikromo te krijgen en de rust ging in met een 4-0 stand.

Na de rust speelde Jai Hanoeman iets beter en goalie Sergio Tjin Aton moest vaker uit zijn doel komen om dit schoon te houden. De Ster kreeg ook nog enkele goede kansen, maar er werd niet meer gescoord. Voor De Ster, de ploeg van de Henarpolder, betekent de overwinning versteviging van haar koppositie.

Uit 9 wedstrijden heeft de ploeg nu 24 punten, terwijl Jai Hanoeman op de 5e plaats blijft met 11 punten uit evenveel gespeelde wedstrijden. De wedstrijd ving later aan dan gepland, omdat er een dispuut gaande was met betrekking tot het inzetten van Vincent Slagveer. Volgens de Nickerie Voetbalbond is deze speler niet op de juiste wijze getransfereerd. Volgens zijn overschrijvingstukken is deze speler afkomstig van The Brothers, die uitkomt in de topsectie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De stukken zijn echter getekend door de Coronie Sportbond in plaats van de SVB.