Nickerie.Net, donderdag 14 januari 2010


Lijk visser geborgen en naar Guyana vervoerd

NICKERIE – Het ontzielde lichaam van de Guyanese visser die in de vroege ochtend van vrijdag bij een aanvaring tussen twee vaartuigen op de Corantijnrivier is omgekomen, is inmiddels geborgen. Waarnemend gewestelijke politiecommandant W. Rodjan bevestigt deze informatie.

Volgens de politie-inspecteur hebben zijn manschappen vrijdag en zaterdag op verschillende tijdstippen tevergeefs gezocht naar het lijk van de man. De politie kreeg toen de informatie dat de zoon van de verdronken bootsman ook een zoektocht had ingezet, waarbij het ontzielde lichaam is gevonden. Het stoffelijk overschot is naar Guyana vervoerd en moet al aan de schoot der aarde zijn toevertrouwd. Met de Guyanese politie is er een goede samenwerking en volgens Rodjan hebben zijn collega’s uit ons buurland de informatie ook bevestigd. In de vroege ochtend van vrijdag vond rond drie uur een aanvaring plaats tussen een duwboot, die een ponton voortduwde en een vissersboot.

Het ongeluk vond plaats in de omgeving van Wakay. Naar Times verneemt had de kapitein op de duwboot niet door dat er vissers op de rivier bezig waren en het veel kleinere vaartuig werd geramd, waardoor de vier personen, allen Guyanezen, die aan boord zaten te water raakten. Drie van hen wisten zwemmend de oever te bereiken. De vierde man was nergens te bespeuren.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

14-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics