Nickerie.Net, donderdag 14 januari 2010


Simone Goodett winnares verhalenwedstrijd

NICKERIE - Simone Goodett, leerlinge van de Bueno Bibaz muloschool in Nieuw Nickerie, is winnares geworden van een verhalenwedstrijd die voor leerlingen van de vijf muloscholen in Nieuw Nickerie was georganiseerd.

Aan de wedstrijd mochten alleen leerlingen van de derde klassen deelnemen. Goodett, die tevens all round winnares werd, mocht een bedrag van SRD 500 in ontvangst nemen. De verhalenwedstrijd is georganiseerd door het directoraat Jeugdzaken van het Ministerie van Onderwijs, in samenwerking met de stichting Youth en Progress.

Beleidsmedewerker Marilyn Stuger van Jeugdzaken die samen met de voorzitter van Youth en Progress, Theresia Tadimoeljo, in Nickerie was voor de prijsuitreiking, zegt dat het doel van de verhalenwedstrijd is om leerlingen te stimuleren om te schrijven en lezen en ook om hun creativiteit te stimuleren. Aan de wedstrijd hebben 18 leerlingen van de vijf muloscholen, waaronder Wageningen, deelgenomen. Van elke school viel één leerling in de prijzen. Behalve de hoofdprijs kreeg elke winnaar een bedrag van SRD 250.

De verhalen zijn opgestuurd naar Paramaribo, waar ze door een drie man tellende jury zijn beoordeeld. De deelnemers konden schrijven over de thema’s ‘milieu’, ‘Suriname over 20 á 30 jaar’, ‘Als ik president was van Suriname zou ik......’, ‘huiselijk geweld’ of een vrije keuze. Van de 18 inzendingen kozen zes van de deelnemers voor huiselijk geweld, drie kozen voor het thema ‘Als ik president was van Suriname’, drie schreven over het milieu en zes kozen voor de vrije keuze. De overige winnaars zijn: Arvella Wirjanom (Sitalsinghschool) - 2e prijs, Tevin Morris (Mulo Wageningen) - 3e prijs en werd Shaista Roopram (Mulo Paradise) - 4e.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

14-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics