Nickerie.Net, vrijdag 22 januari 2010


SLM mag vloot uitbreiden

PARAMARIBO - De directie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft goedkeuring van minister Richel Apensa van Transport Communicatie en Toerisme om haar vloot uit te breiden. Deze mededeling deed de minister gisteren voor aanvang van de wekelijkse ministerraadsvergadering.

SLM-directeur Henk Jessurun vertelde de krant eerder, dat mogelijke vlootuitbreiding met een Airbus A340 zal geschieden. Dit toestel zal op de Mid-Atlantische route worden ingezet. Voor transport van cargo op de regionale route zal een kleiner type Boeing 737 worden geleased. Apensa verklaarde verder dat de directie van de SLM gelijk na de afronding van de certificering van de Palulu haar meedeelde, niet met één machine op de Mid- Atlantische route aan de behoefte te kunnen voldoen, waardoor zij genoodzaakt is een tweede Airbus aan te schaffen.

De TCT-minister zegt, dat zij positieve reacties, maar ook klachten heeft gehad tijdens haar bezoek aan de beurs in Nederland. “Ik heb de directie toen aangegeven direct alle mogelijkheden te bekijken en een aanvang te maken met onderhandelingsgesprekken.” De SLM-top is belast met de directievoering en zij weet precies hoe zaken aangepakt moeten worden. Gezien de ervaring die men opgedaan heeft bij het leasen van de Palulu, kan er niets misgaan. Behalve de departementsleiding, is ook de minister ervan overtuigd, dat de SLM-directie goedkeuring heeft van de raad van commissarissen. Ook de raad is voorstander van de aanschaf van deze machines en zet zich enorm in deze doelen gerealiseerd te krijgen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

22-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics