Nickerie.Net, maandag 25 januari 2010


Carmelita Ferreira: ‘De NPS telt alles wat de PL doet’
Geplaatst: 25/01/2010

Paramaribo / Nickerie -  ‘Wij van de NPS kijken naar al de dingen die de PL doet en we tellen alles op. Alles wordt in overweging genomen, hoe lang wij op deze manier doorgaan’, zegt het assembleelid van de Nationale Partij Suriname (NPS) Carmelita Ferreira. Ze laat zich uit over het niet toelaten van de president van de Republiek Suriname, tevens de voorzitter van de NPS, Ronald Venetiaan, vrijdag in het hoogste college van staat door parlementsvoorzitter, Pertjajah Luhur-voorzitter, Paul Somohardjo. De verklaring achteraf van de parlementsvoorzitter om zijn ernstig plichtsverzuim goed te praten, laat de NPS-politica koud. ‘Wanneer je goed ernaar kijkt, lijkt de handeling van Somohardjo op een ‘afreactie’, een reactie op iets.’

De uitspraken van Somohardjo zoals ‘al blaffen de honden, de karavaan trekt verder’, ligt de NPS nog vers in het geheugen. Daarnaast is Ferreira als de eerste vervanger van de vicevoorzitter van het parlement, vele malen op openlijke wijze geweerd door Somohardjo om plaats te nemen op de voorzitterstoel.

Ferreira stelt voorop dat de NPS altijd kritisch is naar het grondbeleid dat wordt uitgestippeld door de PL. Het betreft niet alleen een kwestie van het grondbeleid, ‘maar de mensen om de PL-voorzitter heen, de verschillende organisaties en stichtingen’, die op oneigenlijke wijze in het bezit zijn gekomen van vele lappen grond. ‘Ik wil de grondbeschikkingen echt wel zien’, reageert zij op hetgeen de RGB-minister vaker heeft geuit, namelijk dat hij al 25.000 grondbeschikkingen heeft uitgegeven. Bij de huldiging van jubilarissen en gepensioneerden in het Congresgebouw bijkans anderhalf week geleden, zei hij ook dat zijn streven erop gericht is 30.000 grondbeschikkingen uit te geven voordat de verkiezingen worden gehouden.

Het is de NPS ook bekend dat grondbeschikkingen getekend door de ex-minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Franco Demon, op mysterieuze wijze zijn verdwenen. De RGB-minister hield voet bij stuk dat hij de beschikkingen opnieuw moest tekenen en dit is ook gebeurd. ‘Wij van de NPS weten het ook. Wij zeggen ook niet alles wat we weten. Het begint ons wel te vervelen wanneer zaken niet op de juiste manier plaatsvinden.’ Ook vraagt Ferreira zich af waarom zoveel mensen in Nickerie nog steeds geen grondbeschikking hebben. Indien 25.000 beschikkingen zijn uitgegeven, zoals door de RGB-minister wordt verwoord, zou het aantal personen dat reikhalzend zit uit te kijken naar een grondbeschikking, aanzienlijk minder zijn. Tijdens de bewindsperiode van ex-minister van Natuurlijke Hulpbronnen Franco Demon is een aantal van bijkans 6.000 grondbeschikkingen uitgegeven.

Op het moment toen de president de vergaderzaal binnenstapte vrijdag, was Ferreira aan het eten. Terwijl ze at, luisterde ze mee wat in de vergaderzaal werd gezegd. Toen zij in de zaal terugkwam, zag zij de president op zijn stoel zitten. Ferreira stond even perplex. De vergadering is nooit onderbroken om de komst van de president aan te kondigen, hoewel hij ruim op tijd had laten weten dat hij de vergadering wenste bij te wonen.


Asha Bhagwat

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

25-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics