Nickerie.Net, maandag 25 januari 2010


Inzamelingsacties en gebeden voor Haïti in Nickerie

NICKERIE – Het Leger des Heils Nickerie organiseert vandaag een gezamenlijke gebedsdienst om te bidden voor het volk van Haïti dat dringend hulp nodig heeft door de aardbeving die het eiland twee weken geleden trof en tot de zwaarste ooit kan worden gerekend.

Districtsraadslid Prem Moerahoe neemt de donatie in ontvangst. Dit bedrag, SRD 303, is bestemd voor de getroffenen in Haïti. (Foto: Asha Chaturi)

Tijdens de dienst zullen voorgangers van de verschillende gemeenten voorgaan. Kapitein Winston Samedi van Leger des Heils Nickerie zegt dat het past om te bidden voor het volk van Haïti dat momenteel lijdt door de ravage die veroorzaakt is en waarbij honderdduizenden het leven verloren hebben.

Samedi zegt er zeker van te zijn dat het zien van de beelden op de televisie van de ravage, die door de aardbeving is veroorzaakt en het lijden van de mensen op het eiland, ook het hart van elke Surinamer getroffen heeft. De dienst begint vanavond om zes uur in het gebouw van het Leger des Heils op de hoek van de Gouverneur- en Landingstraat. Samedi vertelt dat de opbrengst van de collecte die tijdens de speciale dienst gehouden gaat worden, ook bestemd zal worden voor Haïti. Het opgehaalde bedrag wordt gestort op de rekening van het Rode Kruis.

Vandaag om tien uur wordt voor het commissariaat ook een donatiebus geplaatst op initiatief van een mediacollectief van Nickerie. Enkele mediawerkers van het district hebben het initiatief genomen om onder het motto ‘Elke dollar telt’, een inzamelingsactie te houden onder de samenleving. Eenieder kan vanaf vandaag een bijdrage doen in de bus die tot vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur voor het commissariaat geplaatst zal worden. Dit gebeurt onder de supervisie van burgervader Shankar. De afgelopen week is het Rode Kruis, afdeling Wageningen, ook van start gegaan met geldinzamelingsactiviteiten voor Haïti onder de scholieren van Wageningen. De eerste donaties in Nickerie zijn overigens al binnen.

Zaterdag hebben de participanten van de workshop Mensenrechteneducatie tijdens een blikseminzameling SRD 303 opgehaald. Op deze manier willen zij de Haïtianen de helpende hand bieden. Dit bedrag is overgedragen aan districtsraadslid Prem Moerahoe die het in de donatiebox zal doen.

Initiatiefnemer Mones Nazarali roept de gemeenschap op om te doneren voor onze Caricombroeders. Hij geeft aan dat niemand weet wie zulks kan overkomen. Nazarali zegt dat donatie alleen in de vorm van geld geaccepteerd zal worden. Materiële hulp zal moeilijk zijn om te vervoeren.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

25-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics