Nickerie.Net, maandag 25 januari 2010


Nickerie houdt jaarlijkse hoorzittingen - Dc Shankar wil plannen die algemeen belang dienen

NICKERIE – Sinds het rijstdistrict Nickerie tot de gedecentraliseerde districten behoort, worden er elk jaar tegen deze tijd hoorzittingen gehouden. Voor eind van deze maand is er weer een jaarlijkse hoorzitting op schema.

Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar zegt dat de voorbereidingen hiertoe reeds zijn getroffen. Onder de technische leiding van de districtsadministrateur Jogeswar Nageswar is er vergaderd met de voorzitters van de ressortraden (rr’s). Zij hebben hun wensen en grieven kenbaar gemaakt. De rr’s hadden tot vrijdag de gelegenheid de ressortplannen en ressortbegrotingen in te dienen.

Shankar zegt de instructies te hebben gegeven om te kijken naar de prioriteiten die ook haalbaar moeten zijn voor de ressorten. “We hebben plannen nodig die het algemeen belang kunnen dienen bij de realisatie”, merkt de burgervader op. Hij roept de samenleving op om te participeren bij de hoorzittingen, “want het kost ons niet alleen geld, het kost moeite, dagen en nachten gaan eraan om plannen te beoordelen en in een zodanige vorm te gieten opdat de ressorten dat kunnen begrijpen en voor hun eigen belang kunnen gaan gebruiken.”

Bij een goede participatie kan volgens de dc het districtsbestuur plannen en begrotingen opstellen die voor het district haalbaar zijn, waarbij honderd procent realisatie gegarandeerd kan worden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

25-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics