Nickerie.Net, maandag 25 januari 2010


Soedeshchand Jairam: ďRegering Guyana pompt meer in landbouwsector dan SurinameĒ
Geplaatst: 25/01/2010

Nickerie -  Zonder enige vorm van twijfel heeft DNA-lid Soedeshchand Jairam aangegeven dat in vergelijking met Guyana, de regering van ons land veel minder investeert in de agrarische sector. Hij zegt dat dit politieke onwil is van de regering Venetiaan-Sardjoe. De sector wordt om zeep geholpen, terwijl de vraag naar voedsel met de dag toeneemt. De geringe investering heeft volgens de politicus tot gevolg dat boeren minder gemotiveerd werken en dat dit de inzaai ook behoorlijk beÔnvloedt.

De boeren kampen nog steeds met financiŽle tekorten. Jairam zegt het erg te vinden dat Surinaamse boeren door de regering niet goed gesubsidieerd worden. Hij wees erop dat in een rapport, afkomstig van de Asian Development Bank, er voor gewaarschuwd wordt dat de productie van rijst rond het jaar 2015, als gevolg van klimatologische omstandigheden, drastisch kan gaan dalen. Dit moet Suriname alvast wakker schudden.

De parlementariŽr zegt dat de val van internationale geldmarkten ook indicator voor ons moet zijn als voedselproductieland. Op de vraag wat er dan gedaan moet worden, zei Jairam dat er grote veranderingen moeten komen vanuit regeringszijde. Wanneer er richtig wordt gehandeld, zal dit niet alleen de landbouwsector ten goede komen, maar ook de andere sectoren die bijdragen aan de nationale economie van Suriname.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

25-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics