Nickerie.Net, vrijdag 29 januari 2010


Oud-Surlanders wachten nog altijd op antwoord petitie
Geplaatst: 29/01/2010

Nickerie -  De groep ex-arbeiders van Surland, die een petitie op 2 juni 2009 heeft ingediend via dc Shankar, wacht nog steeds op antwoord. Volgens petitie-indiener Harrypersad Autar zou de dc hun verzoek verder geleiden naar het staatshoofd. De groep die bijkans 350 personen telt, kan zich niet voorstellen dat er geen enkele reactie komt vanuit overheidszijde, terwijl de situatie nijpender wordt. Sewsankar Bhondoe, die ook deel uitmaakt van de groep, zegt dat de laatste uitbetaling dateert van mei 2001. Intussen is het nog uit te betalen bedrag van deze groep weer opgelopen.

De meeste van de oud-arbeiders zitten nog steeds zonder een vaste baan en moeten het zien te redden met allerlei klusjeswerk. Bhondoe benadrukt dat het zeer negatief bij hen overkomt dat de regering niet eens antwoordt. Dit, terwijl hun makkers van SML wel voor een groot deel zijn afgehandeld.

Parlementariėr Soedeshchand Jairam heeft in een reactie aangegeven dat hij de omissie van de regering ten zeerste betreurt en dat de ex-arbeiders nog altijd creperen. Hij zegt zich niet te kunnen voorstellen dat regeerders op zo een wijze handelen met het volk. Zelf zegt Jairam dat deze zaak niet zo gelaten zal worden en dat de groep oud-werkers binnenkort weer van zich zal laten horen. De petitie is nu ingediend en gehoopt wordt dat deze groep arbeiders alsnog voor de verkiezingen een bevredigend antwoord ontvangt, zegt Jairam.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

29-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics