Nickerie.Net, dinsdag 26 januari 2010


Hangar Nickerie Airport te Zeedijk wordt aangepast

Beta Debidien, 26/01/2010

NIEUW-NICKERIE - “De parkeerplaats op het Nickerie Airport te Zeedijk in Nickerie zal binnenkort worden aangepast. Er zal een ruimte komen waarop er twee vliegtuigen met een capaciteit van elk 50 zitplaatsen kunnen parkeren. Daarnaast wordt er ook een nieuw stationgebouw annex toren gebouwd met een capaciteit van 50 passagiers. De aankomst/vertrekhal moet in de toekomst zowel regionale als binnenlandse passagiers kunnen accommoderen”. Dit zei Samuel Wens airportmanager donderdag tijdens de verplichte plaatselijke aanwijzing voor de bouw van de nieuwe faciliteiten op het vliegveld te Zeedijk.

Volgens Wens hebben tien aannemers belangstelling getoond voor dit project. De inschrijving wordt gehouden op 5 februari aanstaande in Paramaribo op het kantoor van het ministerie van Openbare Werken. Het project wordt gefinancierd uit de begroting van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), terwijl het ministerie van Openbare Werken de directievoering op zich zal nemen.

Het vliegveld krijgt een ruimte waarin een afdeling van het Bureau voor de Openbare Gezondheidzorg, van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, de meteodienst, alsook een nieuw brandweerunit uitgerust met moderne apparatuur, gevestigd zullen worden. Met de realisatie van dit project verwacht Wens meerdere vliegbewegingen vanuit Nickerie. De vliegmaatschappijen Blue Wings en Gum Air hebben reeds toestemming om passagiers op te nemen op het vliegveld te Zeedijk wanneer zij boven Nickerie vliegen richting Guyana en bij terugkeer passagiers afzetten in het district.

Het gebouw waarin de airportmanager en anderen momenteel kantoor houden, zal na realisatie van het project worden gesloopt. De airportmanager zegt dat er ook plannen zijn om de goot parallel aan het luchthaventerrein te dempen, zodat daar parkeerplaatsen gebouwd kunnen worden. Ook ziet hij graag dat het weggedeelte tussen de Vuurtoren- en de HD Soekhoeweg langs de Corantijnstrand (tot de back-trackroute) verhard wordt, zodat het vliegveld in de regentijd makkelijk te bereiken is.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

26-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics