Nickerie.Net, vrijdag 29 januari 2010


Streekziekenhuis Nickerie krijgt dialysecentrum
Geplaatst: 29/01/2010

Nickerie -  Voor het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (SZN) was het gisteren een historisch moment. In de vergaderzaal van Hotel Ambassador werd middels het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst, de eerste stap gemaakt om het Streekziekenhuis Nickerie te voorzien van een dialysecentrum. De ondertekening vond plaats tussen de directeur van het ziekenhuis en de directeur van NV Brahma Medilab.

Het Streekziekenhuis Nickerie heeft Brahma Medilab bereid gevonden om voor de gemeenschap van Nickerie een dialysecentrum op te zetten. Hiervoor stelt het ziekenhuis een stuk terrein, waarop het ziekenhuis is gevestigd, ter beschikking. Bij de totstandkoming van het dialysecentrum is de bijdrage van internist Doerga enorm geweest.

Volgens Rewien Changoer, directeur Streekziekenhuis Nickerie, zal het dialysecentrum kostenbesparend zijn. Per patiŽnt moet er ongeveer SRD 650 betaald worden voor een dialyse, terwijl er maar rond de SRD 400 wordt gedeclareerd. Ook hoeft de Nickeriaanse gemeenschap geen lange afstanden meer af te leggen naar Paramaribo. Het doel van deze overeenkomst is om een stuk van de gezondheidszorg naar de gemeenschap van Nickerie te brengen.

Drs. Kwok Choy, broer van de Medilab-directeur tevens microbioloog, zegt dat zij ernaar streven om het dialysecentrum binnen vier maanden af te hebben. Er wordt mogelijk eind februari/begin maart een aanvang gemaakt met de bouw. Hij wilde niet ingaan op wat het dialysecentrum hen gaat kosten, maar gaf aan dat het een grote investering is.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

29-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics