Nickerie.Net, vrijdag 29 januari 2010


Rusland en India testen hun gezamenlijk ontwikkelde stealth gevechtsvliegtuig:L Sukhoi T-50

MOSKOU - Rusland heeft vrijdag een nieuw gevechtsvliegtuig getest, dat ontwikkeld is samen met India. Dat meldde de BBC. Het toestel van fabrikant Soechoj zou niet zichtbaar zijn op de radar. Volgens de fabrikant was de test een succes.

Sukhoi T-50: Ruslands nieuwe superjet

De T-50 maakte zijn eerste vlucht in het verre oosten van Rusland. Hij duurde iets meer dan drie kwartier. Het gevechtsvliegtuig wordt gezien als een potentiŽle rivaal van de Amerikaanse F-22. Het is voor het eerst sinds de val van de Sovjet-Unie in 1991 dat Rusland een compleet nieuw gevechtsvliegtuig presenteert.

Het Russische leger hoopt de T-50 in 2013 in gebruik te nemen, zei premier Vladimir Poetin. Maar er moet nog wel wat gebeuren, gaf hij toe, vooral wat de straalmotor van het toestel betreft.

Het vliegtuig is in samenwerking met India ontwikkeld en wordt gezien als een aanzienlijke stap in Ruslands inspanningen om zijn vloot gevechtsvliegtuigen te moderniseren. Ook hoopt Moskou veel te gaan verdienen met de export van het toestel.

De succesvolle test is een opsteker voor Rusland. De afgelopen jaren mislukte een reeks testen met de nieuwe intercontinentale raket Boelava.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / BBC

29-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics