Nickerie.Net, zaterdag 30 januari 2010


Politie onderschept grote hoeveelheid smokkelwaar

Nickerie - Het is de politie van Nickerie gelukt om een grote hoeveelheid drank (72 flessen Black Label) en 5.000 pakken sigaretten te onderscheppen. Inspecteur Jules Sahebdin zegt dat manschappen in de avond van 23 op 24 januari bij een routinecontrole in de omgeving van de Clarasluis - van oudsher bekend als de smokkelroute - de partij goederen in beslag hebben genomen.

De politie zag bij de sluis twee mannen op de weg en drie personen in een boot die kwam aanmeren. Door alertheid van de manschappen lukte het de spullen in beslag te nemen. De smokkelaars werden aangehouden, maar niet in verzekering gesteld. Ook een buitenboordmotor en twee jerrycans met brandstof zijn in beslag genomen. De zaak wordt volgens Sahebdin buiten proces afgehandeld. Verwacht wordt dat het OM de verdachten een boete zal opleggen.

Bij de Clarasluis worden vaker mensen met spullen aangehouden. Via deze route worden goederen van en naar Guyana gesmokkeld. Uit verklaring van een van de verdachten blijkt dat hij de drank zou hebben ontvangen van ene N van Apoera en deze moest ruilen bij een slijterij. Uit onderzoek is niet gebleken dat N bestaat.

 De politie-inspecteur zegt dat in een ander geval, bij een onderzoek gedaan op een woonadres in Nieuw-Nickerie, 50 dozen sigaretten van het merk Dun Hill in beslag zijn genomen. Een man die daarbij werd aangehouden, bekende goederen te hebben gesmokkeld vanuit Guyana zonder invoerrechten en accijnzen te hebben betaald. Hij beweerde dat hij de sigaretten voor iemand moest bewaren. De man is in eerste aanleg in verzekering gesteld. Het OM heeft hem een boete opgelegd van SRD 10.000. Na betaling daarvan werd hij in vrijheid gesteld.

Eveneens zijn op 24 januari in Nickerie na een tip drie verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Dit drietal had bij een autoverhuurbedrijf twee auto’s gehuurd en zou de voertuigen via Nickerie naar Guyana smokkelen. Het gelukte de groep rechercheurs het drietal met de voertuigen te achterhalen, waarna zij werden aangehouden. De voertuigen werden in beslag genomen. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat deze groep, bestaande uit Surinamers en Guyanezen, geregeld voertuigen van autoverhuurbedrijven naar Guyana smokkelt. Enkele verdachten zijn nog voortvluchtig en worden opgespoord.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Suriname Times

29-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics