Nickerie.Net, zaterdag 30 januari 2010


Tweede glasvezelkabel bereikt aanknopingspunt aan land

CORONIE - De glasvezelkabel van het Suriname-Guyana glasvezelkabelproject genaamd Suriname-Guyana Onderzee Kabel Systeem (SG-SCS) is gisteren in Coronie aan land gebracht. De eerste 18 kilometer van de kabel is al in ondiepzee gelegd en in februari komt het zeekabelschip CS-souverein om de kabel van Suriname naar Trinidad te trekken.

Volgens Russ Headley, voorzitter van het glasvezelkabelproject, is dit het grootste project in de geschiedenis van Telesur. Het Surinaamse telecombedrijf en het Guyana Telephone & Telegraph (GT&T) staan achter deze investering van US$ 60 miljoen. Telesur neemt ruim US$ 30 miljoen voor zijn rekening terwijl buurland Guyana een even groot bedrag beschikbaar heeft gesteld voor het zeekabelproject.

Het streven is om het Suriname-Guyana Onderzee Kabel Systeem op 14 april operationeel te hebben. Hierna volgt een testperiode van drie maanden. Het voordeel van deze kabel is dat die naast de bestaande Americas II, die vaker beschadigd wordt, komt. De SG-SCS wordt de 100% back-up van de reeds bestaande kabel. Hierdoor zal stremming in het internationaal bel- en internetverkeer tot het verleden behoren. Een ander voordeel is dat de opwaarderingscapaciteit van de SG-SCS 1000 maal groter is dan die van de Americas-II en de satellietverbinding. Het internet- en belverkeer moeten hierdoor sneller worden dit jaar. 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Suriname Times

29-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics