Nickerie.Net, zaterdag 30 januari 2010


Venetiaan roept coalitietop bijeen

PARAMARIBO – De coalitietop komt volgend week woensdag om 08.30 uur, na bijkans een jaar, weer bijeen. NPS-voorzitter/president Ronald Venetiaan heeft hiertoe het voortouw genomen. Hiermee is een belangrijke wens en oproep van AC-fractieleider Ronnie Brunswijk in vervulling gegaan. De samenwerking binnen het Nieuw Front expireert op 16 maart. De coalitietop maakt ook de weg vrij voor onderhandelingen op weg naar de algemene verkiezingen van mei.

Brunswijk hing vorige week vrijdag in DNA de interne communicatieproblemen binnen de regeercoalitie aan de grote klok. Ook andere coalitietoppers hebben zich eerder erover beklaagd dat er geen top werd gehouden. Winston Jessurun, voorzitter van DA’91, vond de kreet van Brunswijk een interne aangelegenheid, maar kon zich wel erin terugvinden. Brunswijk vroeg zich af hoe het land op deze manier wordt bestuurd.

PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt nog niet formeel op de hoogte te zijn van de voorgenomen onderhandelingen. De brandende vraag is nog altijd of PL deel zal blijven uitmaken van het NF. Hij meent wel elke dag in contact te staan met de NF-leiders. “We hebben nog anderhalve maand ruimte om om de tafel plaats te nemen”, meent Somohardjo. Hij zegt de vriendschap binnen NF te willen behouden, maar zal ook niet stampvoetend vasthouden aan bepaalde zaken. “Als de mogelijkheden voor samenwerking op DNA-niveau niet lukken, dan kijken we naar samenwerking op DR- en RR-niveau. Als dit ook niet lukt dan zullen we het moeten doen met stembusafspraken.

We weten welke partij waar heer en meester is.” Hoewel hij beseft dat dit moeilijk te bewijzen is, persisteert Somohardjo dat de PL is gegroeid. Onder andere NPS-voorzitter Venetiaan zegt daar niet van overtuigd te zijn. Somohardjo zegt pas na de verkiezingen de NF-partners te kunnen overtuigen van de groei van de partij.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Suriname Times

29-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics