Nickerie.Net, donderdag 04 februari 2010


Minister Santokhi: Ontvoering had als doel angst te creŽren

PARAMARIBO - De recente ontvoering van een 10-jarige jongen had als doel een angstsfeer te creŽren binnen de samenleving, merkte justitieminister Chandrikapersad Santokhi gisteren op tijdens de maandelijkse persontmoeting met de Raad van Ministers. Santokhi vertelt dat het speciaal rechercheteam dat in 2009 werd ingesteld na aanhoudende berichten over kinderlokkers, deze conclusie ook heeft getrokken.

Volgens de bewindsman zijn derden doelbewust bezig een soort angstsfeer te creŽren onder voornamelijk jongeren. Binnen dat kader gelooft hij dat het jongetje in het weekend te Santo Boma werd meegenomen en korte tijd later in dezelfde omgeving werd vrijgelaten. Santokhi gelooft dat het de opzet was dat het kind na het zien van de vreemde zaken in het voertuig dit aan anderen zou vertellen.

Mogelijke links met satanisme verwijst de minister naar het rijk der fabelen, omdat er geen duidelijke aanwijzingen zijn dat betreffende personen gestoken waren in bepaalde klederdrachten en handelingen hebben verricht die een link naar satanische sektes moeten bevestigen. Bij het eerder onderzoek waren volgens Santokhi enkele personen zichtbaar gemaakt. Of daaruit aanhoudingen zijn voortgevloeid is niet duidelijk.

De bewindsman wist ook niet of in de recente ontvoering al verdachten in beeld zijn gebracht. Behalve het speciaal rechercheteam is ook de afdeling Jeugdzaken bij deze zaak betrokken, omdat het hier gaat om een minderjarige. Zaterdag werd de jongen in de Mijnzorgweg meegenomen door personen in een zwart gelakt voertuig toen hij op weg was naar de winkel. Hij werd later op de dag teruggevonden op enige afstand van zijn ouderlijke woning. Het slachtoffer vertelde de politie een bekken met bloed en hoofden in de bestelbus te hebben gezien. Ook waren zijn ontvoerders gekleed in het zwart. Bij de politie zijn er geen recente meldingen van gruwelijke moorden waarbij personen zijn onthoofd.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

04-02-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics