Nickerie.Net, zondag 07 februari 2010


SRD 75 boete voor mobiel in de hand tijdens rijden
Geplaatst: 06/02/2010

Paramaribo -  Een mobiele telefoon vasthouden in het verkeer is verboden, zonder dat er wordt getelefoneerd. Indien politiefunctionarissen dit waarnemen, worden er boetes uitgeschreven. ‘Er bestaat een misconceptie dat telefoneren niet mag. Maar wanneer je een mobiel in je hand vasthoudt en je bestuurt een wagen, een bromfiets of een motorfiets, is het al strafbaar’, stelt onderinspecteur Humphrey Naarden van de afdeling Voorlichting en Publiciteit van het Korps Politie Suriname. Volgens de wet is het verboden om tijdens deelname aan het verkeer met een voertuig, motorfiets, bromfiets of invalide voertuig een mobiele telefoon vast te houden.

In de afgelopen periode zijn tal van boetes uitgeschreven voor personen die het toch wagen in het verkeer te telefoneren. ‘Het is een feit dat men rustig doorbelt’, betreurt Naarden. Nog steeds wordt door tal van burgers het risico genomen te telefoneren in het verkeer, ondanks alle voorlichting. Men riskeert een boete van SRD 75. Bellen met een air piece is toegestaan. Hoeveel aanrijdingen hebben plaatsgevonden tijdens het bellen, is vooralsnog onbekend. Het gevolg van gewijzigde wetgeving is daarom ook onbekend.

Ondanks zoveel voorlichting verzuimen autobestuurders en meerijders ook om de seatbelt om te doen. Bekeuring door de politie gaat gepaard met een boete van SRD 50.
Momenteel voert het KPS een agressief beleid uit in het verkeer. Verkeersdeelnemers die niet voldoen aan de gestelde eisen, waaronder de keuring, moeten een boete van SRD 350 neertellen. Bij het niet voldoen aan de verzekeringseisen wordt een boete van SRD 1000 uitgeschreven.

Asha Bhagwat

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

07-02-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics