Nickerie.Net, dinsdag 16 februari 2010


Doekhie en Matai betwisten omvang padie-inzaai  

Geplaatst: 09/02/2010

Nickerie -  Voor dit seizoen is er 23.156 ha aan padie ingezaaid. Hiervan is 12.500 ha ingezaaid door de kleine landbouwers. Volgens het parlementslid Kries Matai is dit de juiste informatie over de padie-inzaai. Deze informatie zegt hij verkregen te hebben van LVV- Nickerie. Dit maakte hij gisteren bekend in het parlement. Naar zijn zeggen heeft de regering de hoge inzaai mogelijk gemaakt. Het oppositielid Rashied Doekhie richtte hierop zijn vraag naar de vicepresident en vroeg hem hoeveel van de boeren in Wageningen die een grond hebben gehad, het daadwerkelijk hebben bewerkt.

Zelf antwoord gevend op zijn vraag, stelde hij de vp en het parlement in kennis dat geen van deze boeren dat heeft gedaan. Volgens hem hebben de grote boeren de percelen overgekocht en beplant. “U denkt toch niet dat iemand die een maand terug niet eens een belkaart kon kopen, 100 ha grond gaat inzaaien. Wie houdt wie voor de gek?” Naar zijn zeggen moet Matai niet de verantwoordelijken van LVV benaderen, maar zelf het veld ingaan voor de juiste informatie.

Doekhie daagt een ieder uit om met hem het veld in te gaan om na te gaan of er werkelijk 23.156 ha is ingezaaid. Vervolgens verloor Dhoekie zijn zelfbeheersing, dwaalde af van het hoofdonderwerp en belandde op amateuristische toeren. Een sneer gericht aan Matai zei hij ook dat wanneer mensen hun eigen suikerpatiënten niet kennen, ze niet zullen weten hoeveel ha er is ingezaaid. Matai zich hieraan ergerend, vond dat Doekhie zijn patiënten erbuiten moest houden. “Want er wordt hier gesproken over de rijstsector. En laat hij afblijven van mijn patiënten, want hij heeft er geen verstand van.” Dit werkte op de lachspieren van de andere parlementariërs.

Volgens Matai hoeft hij niet met Doekhie het veld in te gaan, omdat tegen de tijd dat hij in het veld is Doekhie nog thuis ligt te slapen. “Laat hij mij niet uitdagen.” Matai vindt dat Doekhi met deze opzet de verspreide onjuiste informatie probeert te verdoezelen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09-02-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics