Nickerie.Net, dinsdag 16 februari 2010


Lions introduceren verkeersvlag Nickerie    

Geplaatst: 09/02/2010

Nickerie -  De Lions Club Paramaribo Central en Lions Club Nieuw Nickerie hebben het afgelopen weekend de verkeersvlag in Nickerie geļntroduceerd. Gebleken is dat in de haast afgelopen vijf jaren het aantal verkeersslachtoffer in Nickerie drastisch is gaan toenemen. Dit baart de Lions zorgen. Het is een project van de Lions waaraan ook een verkeersstickersproject gekoppeld is. Het project wordt verder gedragen door de politie. Lion Tom Helderweirt zegt dat de toename van het aantal slachtoffers in het verkeer o.a. te maken heeft met de snelheid waarmee er wordt geraasd over de wegen, het vaak niet verlenen van voorrang en vooral het asociaal rijgedrag van verkeersdeelnemers.

Gewestelijke politiecommandant August Sabajo zegt dat het doel van de verkeersvlag is om de mensen steeds alert te maken en hun te wijzen op de verantwoordelijkheid die zij hebben in het verkeer. Hij heeft een beroep gedaan op ouderen om met hun kinderen te praten. Vaak genoeg komt het voor dat veel jeugdige bromfietsers betrokken zijn bij aanrijdingen in het district. Lion Mohan Gopali hoopt met dit bewustwordingsproject de verkeersveiligheid op te trekken. Volgens de Lion-topper moet het stoere gedrag in het verkeer achterwege gelaten worden. Gopali zegt verder dat het verkeersvlagproject een landelijk karakter draagt. Binnenkort zullen de Lions ook de districten Commewijne en Para aandoen.

Hoofd afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname, inspecteur Alan Forster, blikte in zijn toespraak even terug naar het ontstaan van de verkeersvlag. Dc Bhagwatpersad Shankar ziet graag dat de vlag ondanks de reeds twee genoteerde verkeersdoden voor dit jaar, aan top blijft. De vlag straalt volgens hem macht, identiteit en gezag uit. De dc sprak de hoop uit dat de verkeersvlag in zijn district en elders steeds aan top blijft.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09-02-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics