Nickerie.Net, maandag 01 maart 2010


Prostitutie in Nickerie: gevaar voor besmetting aan geslachtziekte blijft groot

Geplaatst: 24/02/2010

Nickerie -  Uit gesprekken met diverse maatschappelijke medewerkers blijkt dat het district Nickerie geen echte tippelzones kent. Wel is bekend dat er bijkans tachtig commerciŽle sekswerkers in het district actief zijn. Het gaat hierbij om bordelen die voornamelijk met vrouwen van Guyanese, Braziliaanse en Dominicaanse afkomst werken. In het verleden was het wel zo dat vrouwelijke sekswerkers zich ophielden aan de A.K. Doergasawhstraat. Daar niet alle seksmedewerkers zich houden aan veilig seks, blijft het gevaar aan besmetting aan geslachtsziekte groot.

Pearl Fraser van het Nickerie Aids Team (NAT) geeft aan dat de meisjes in de bordelen op frequente basis worden voorzien van condooms. De meisjes vragen ook hierom. ďCommerciŽle sekswerkers beseffen het gevaar.Ē Fraser geeft verder aan dat er ook gratis strategische condoomautomaten in Nickerie zijn.

De arts Djoties Jagernath zegt dat mensen vaak niet beseffen dat zij al tijdens het voorspel besmet kunnen raken aan een bepaalde geslachtsziekte. Op zijn poli krijgt hij vaak mensen die besmet zijn geraakt. Hij gaf aan dat vrouwen die hun lichaam tegen betaling aanbieden, vaker hun leven op het spel zetten. Vanuit het NAT wordt er op regelmatige basis consultaties gehouden in de seksclubs en worden de dames voldoende voorgelicht.

De prijs voor een seksuele dienst start al bij SRD 60 (ca. 15 eur) in de clubs. Op straat liggen de prijzen lager, echter de kans op besmetting is aanzienlijk hoger.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

24-02-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics