Nickerie.Net, maandag 01 maart 2010


NF-toppers houden vast aan eensgezindheid

door P. van Maele, 27/02/2010

Paramaribo - De toppers van regeringscoalitie Nieuw Front (NF) willen samen de verkiezingen ingaan. Dat maakten ze zaterdagmiddag eensgezind bekend na afloop van een topoverleg in het presidentiaal kabinet. Pertjajah-Luhurvoorzitter Paul Somohardjo, die er vlak voor het onderhoud heel ontspannen bij liep, houdt evenwel nog steeds de deur op een kier. Hij wil de komende dagen de beslissing toetsen bij zijn achterban; de definitieve beslissing valt daarom pas woensdagmiddag. Somohardjo wou niet bevestigen of de PL van de andere partijen ‘politieke beloftes’ had gekregen die hij vervolgens aan zijn achterban kan voorleggen.

SPA-voorman Guno Castelen was na het overleg de enige NF’er die concreet noemde waar het binnen de politieke combinatie wel eens fout durfde te lopen. “Het gevoerde grondbeleid stemde me niet altijd gelukkig. Er zijn veel zaken goed gelopen, zoals het project Sunny Point, maar er is ook veel misgegaan.” Michael Jong Tjien Fa (PL), minister van Ruimtelijke Ordening, Grondbeheer en Bosbeleid, stond naast Castelen, maar hield de lippen stijf op elkaar. President Ronald Venetiaan (NPS) bevestigde dat tijdens het overleg, dat ongeveer vijf uur duurde, het grondbeleid is geëvalueerd.

Hoewel de achterban van PL dus nog zijn zegje moet doen, staan de toppers zelf volop te trappelen om samen de verkiezingen in te gaan. “We zetten ons werk voort, en dat op basis van positieve zaken. De negatieve zaken, die zijn nu bijgestuurd”, verklaarde Venetiaan. De president gaf aan dat het “een vruchtbaar, en zeker geen hard overleg” was geweest. Vicepresident Ramdien Sardjoe (VHP) sloot zich aan bij de president. “Acht partijen die vijf jaar samen regeren, acht partijen met elk hun eigen proioriteiten, dat is zelfs op internationaal vlak meer dan uniek. Ik ga geen landen noemen, maar zelfs in het buitenland slaagt men daar niet altijd in”, sneerde Sardjoe.

De vicepresident meende verder dat de voorbije vijf jaren onder Nieuw Front een succes zijn geweest. “We moeten trots zijn op onze verworvenheden. We hebben rust en veiligheid gebracht. De Surinaamse levensstandaard is gestegen. We hebben goed bestuur geleverd, het is dus niet meer dan rechtvaardig om onze politieke samenwerking voort te zetten.”

Als het NF woensdagmiddag definitief beslist om de politieke combinatie voort te zetten, moeten nog enkele andere knopen worden doorgehakt. Eén van de heetste hangijzers wordt dan ongetwijfeld de positionering van elke partij binnen het Nieuw Front.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

27-02-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics