Nickerie.Net, vrijdag 05 maart 2010


Saboteurs halen 12.000 volt hoogspanningskabel EBS Nickerie neer     

Geplaatst: 05/03/2010

Nickerie - Woensdag was er een “total black-out” in Nickerie. Bryan Overeem, manager EBS Nickerie, zegt dat bij het eerste onderzoek het erop leek alsof een vleermuis voor een kortsluiting had gezorgd in de hoogspanningsinstallatie te Clarapolder. Na reparatie was de centrale gelijk weer in werking. Tot verbazing van velen viel de energievoorziening daarna weer uit en zat Nickerie in een totale black-out, wat bij velen tot stagnatie en irritaties heeft gezorgd.

Voor de EBS-technici was het meer dan duidelijk dat er geen vleermuis ergens vast zat. Na intensief veldonderzoek hebben medewerkers uiteindelijk kunnen vaststellen dat een hoogspanningskabel te Europolder en wel aan de Savanneweg beschadigd was geraakt. De manier waarop de kabel onklaar is gemaakt, geeft de EBS’ers sterk het vermoeden dat er vermoedelijk sprake is geweest van opzettelijke beschadiging. Uit dit onderzoek is komen vast te staan dat kwaadwilligen op de hoogspanningsdraad schoten hebben gelost.

De reparatiewerkzaamheden waren pas tegen vijf uur in de middag afgerond. Zo was het gebied richting Henar voor meer dan vijf uren verstoken van stroom. EBS waarschuwt saboteurs die zich bezig houden met deze praktijken omdat het levensgevaarlijk is en de gemeenschap erg gedupeerd wordt. De doorgeschoten hoogspanningsdraad transporteert zeker 12.000 volt aan stroom en het is gevaarlijk als deze naar beneden valt.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

05-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics