Nickerie.Net, vrijdag 12 maart 2010


Winston Jessurun: “Fusie DA’91 niet aan de orde”    

Geplaatst: 09/03/2010

Nickerie -  In het weekeinde heeft DA’ 91 in een oud-VHP-bolwerk, de Corantijnpolder, een kern geïnstalleerd. DA’ 91-voorzitter Winston Jessurun zei dat 14 jaren oppositie nu vruchten afwerpen in de coalitie. De haast afgelopen vijf jaren waren voor DA’91 bijna net zo zwaar als de 14 jaren waar zij vanuit de oppositiebank de regering steeds hebben beoordeeld en bekritiseerd. De DA’ 91-voorman benadrukte dat een samenwerking met de Nationale Democratische Partij (NDP) met de huidige leiding, helemaal is uitgesloten.

DA’91 heeft volgens Jessurun heel veel kunnen realiseren, zoals het creëren van werkgelegenheid, aanpak van infrastructurele werken en ontwikkelingen binnen de agrarische sector waar Nickerie in het bijzonder niet mag worden vergeten. Momenteel staat DA’91 voor de keus of zij in Nieuw Front-verband de verkiezingen zullen ingaan of alleen. Een eventuele fusie is op geen enkele wijze aan de orde. Feit is wel dat partijen geen meerderheid zullen halen en een combinatie gevormd zal moeten worden om te kunnen regeren. Wil de partij in de coalitie participeren, dan zal goed overwogen moeten worden of zij zullen samenwerken met Nieuw Front en eventueel A-Combinatie. Bijkans een week terug leken zaken beklonken te zijn na een gesprek met president Ronald Venetiaan.

Volgens Jessurun waren alle Front-partners positief over de samenwerking met DA’ 91 vanwege de verdiensten en significante bijdrage die is geleverd. Echter is de verdeling van de positie op de kandidatenlijst nog altijd een heet hangijzer waarover partijen in discussie zijn. Jessurun zegt dat de eisen welke gesteld zijn door Pertjajah Luhur waarschijnlijk niet toegewezen zullen worden. Anderzijds vraagt de DA’ 91-topman zich af of dit een onderhandelingstactiek is, of meer een middel om afgewezen te worden om verder alleen de verkiezingen in te gaan.

Om alvast haar stempel te drukken in Nickerie, heeft de partij een kern geïnstalleerd in de Corantijnpolder waar Nitin Oemrawsingh voorzitter van is. Deze kern zal verder het werk moeten doen in de westelijke polders.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

07-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics