Nickerie.Net, vrijdag 12 maart 2010


Pompgemaal Wageningen mag opgedoekt worden     

Geplaatst: 10/03/2010

Nickerie -  Middenstandsboeren menen dat het pompgemaal van Wageningen liever opgedoekt wordt en de overheid geen onnodige kosten maakt. Volgens de boeren lijkt het erop alsof de pompen niet draaien. Leidingen in de Middenstandspolder zijn ernstig verstopt en worden niet opgehaald. De boeren vragen zich af wie dit wel moet doen, nu bekend is dat Regionale Ontwikkeling ook bemoeienissen heeft in de landbouwsector. De boze boeren stellen verder dat de nieuwe wagens die zijn aangeschaft, gebruikt worden voor privé-ritjes. Boeren te Wageningen zeggen dat er deskundigen ontbreken om de pomp te bedienen. Volgens hen worden magazijnbeheerders ingezet om de job te klaren.

Verder is aangegeven dat de riolen van de verbindingsweg tussen Middenstandspolder en Wageningen al geruime tijd verstopt zijn. De boeren wachten wanneer er eindelijk iets wordt gedaan om deze situatie te verhelpen. De boeren hebben ook een grote verstopping geconstateerd in de aanvoerleiding waar het water volgens hen overloopt naar andere niet gewenste locaties. De LVV- ressortleiders worden in deze ernstig bekritiseerd dat zij niet adequaat hun werkzaamheden verrichten.

Op een bepaalde locatie zou een landbouwer ook over de schreef zijn gegaan om duikers te plaatsen in de buurt van een opgegraven irrigatie in de Middenstandspolder. De boer zou zo zeker 1.064 hectare aan landbouwareaal hebben bevloeid, ten nadele van andere boeren in de directe omgeving. Het water was afkomstig vanuit het pompgemaal te Wageningen. Na politieoptreden heeft de boer het opgegraven gedeelte dichtgemaakt, doch ook een buis doorgestoken om verder water te vervoeren naar zijn percelen.

Tot op dit ogenblik ontbreekt deskundig personeel om het pompgemaal van Wageningen te bedienen. De boeren verbruiken zeker tussen de 7-8 liter diesel per uur om hun arealen te voorzien van water die zij oppompen middels Vadini-pompen en buitenboordmotoren. Degenen die niet beschikken over de mogelijkheden, moeten SRD 55 betalen om water opgepompt te krijgen in hun arealen. Degenen die pompen met buitenboordmotoren moeten apart gasoline zien aan te schaffen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

12-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics