Nickerie.Net, dinsdag 16 maart 2010


Somohardjo mag komen horen dat de relatie is beëindigd

De voorzitter van Pertjajah Luhur Paul Somoharjdo, wordt voor vanmiddag drie uur uitgenodigd om te horen wat het formele antwoord is op het voorstel om op regionaal niveau samen te werken. Dit zei de voorzitter van de NPS, Ronald Venetiaan rond drie uur in de ochtend. Uit de antwoorden van VHP-leider Ramdien Sardjoe en SPA-voorzitter Guno Castelen is het duidelijk dat ze een samenwerking op districts- en ressortraadsniveau niet zien zitten. De NPS was op het partijcongres zondag resoluut in haar afwijzing.

Op de foto van links naar rechts de drie leiders van het Nieuw Front: Guno Castelen (SPA), Ramdien Sardjoe (VHP) en Ronald Venetiaan (NPS)

Aangezien Somohardjo formeel het voorstel tot samenwerking op dr en rr-niveau had neergelegd bij de overige Nieuw Front partners, wordt hij ook uitgenodigd om in bijzijn van de drie leiders het antwoord te vernemen. Er is niet gesproken over de positie van de drie ministers in het kabinet. “Dat is een aangelegenheid van de president”, zeiden Sardjoe en Castelen. Venetiaan liet heel duidelijk blijken dat deze kwestie op dit moment niet aan de orde is.

“Het voorstel stuit op bezwaren. Je kan niet een eigen kandidatenlijst hebben voor de Nationale Assemblee en de kandidaten op dr en rr niveau vertrouw je aan een ander toe”. Het gaat om een technische zaak en vertrouwen, aldus Sardjoe. “Je kan niet half zwanger zijn. Het is pragmatisch, technisch en politiek. Het is all in of all out”, verwoordt Castelen de mening van de SPA.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS

16-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics