Nickerie.Net, woensdag 17 maart 2010


VHP versterkt zich met UPS-Commewijne

Ivan Cairo, 17/03/2010

Paramaribo - UPS-Commewijne geleid door ex-VHP’er Shailendra Girjasing heeft zich gisteren massaal aangesloten bij de VHP. Een aderlating voor het Middenblok die een samenwerking is aangegaan met Pertjajah Luhur (PL) van Paul Somohardjo. Girjasing deed de oversteek uit onvrede met de posities die het Middenblok krijgt bij de samenwerking met PL.

Hij heeft zich “ongeconditioneerd” aangesloten bij de VHP. Al vanaf de verkiezingen van 2000 dingt de ondernemer naar een DNA-zetel in Commewijne, maar miste steeds op enkele stemmen na de boot. Als leider van de groep overhandigde hij VHP-voorzitter Ram Sardjoe gisteravond in VHP-hoofdkwartier De Olifant, zijn inschrijvingsbriefje en dat van een groot deel van zijn aanhangers. Aan de Ware Tijd zegt Girjasing, dat bij de jongste verkiezingen ruim 1.800 kiezers op hem hebben gestemd. Volgens Middenblok-voorzitter Henri Orie wordt Girjasing lijsttrekker voor de VHP in Commewijne. Dat zei hij gisteren tijdens een persconferentie in het hoofdkwartier van Pertjajah Luhur.

Shailendra Girjasing overhandigt zijn inschrijvingsbriefje en dat van zijn achterban om weer tot de VHP toe te treden, aan VHP-voorzitter Ram Sardjoe. Dat gebeurde gisteravond in ‘De Olifant’, het partijcentrum van de VHP.-. dWT foto / Stefano Tull

Zowel Sardjoe als Girjasing gaven aan dat al geruime tijd gesprekken gaande waren tussen de VHP en UPS-Commewijne om de mogelijkheid tot samenwerking te bekijken. Girjasing heeft bij de vorige verkiezingen eerst in de BVD fel campagne gevoerd tegen VHP-vertegenwoordiger Tjan Tilakdharie. Nu moeten ze samen twee zetels voor de partij in Commewijne binnenhalen. Girjasing gaf aan, dat nadat hij twee keer strijd tegen het Nieuw Front inclusief de VHP heeft gevoerd, hij toch kiest voor continuering van de stabiliteit die de regering de afgelopen periode heeft weten te realiseren. Het beleid moet gecontinueerd worden. “We komen hier binnen als UPS-Commewijne zonder één of andere voorwaarde”, stelt Girjasing. Hij hoopt dat zijn achterban goed kan integreren in de VHP. “We hopen dat deze integratie zal leiden tot zetelwinst”.

Sardjoe gaf aan dat de politieke ontwikkelingen gemaakt hebben dat de twee groepen nader tot elkaar zijn gekomen. Pandit Soeroedjpal Ramjatan deelde mee, dat hij jarenlang heeft geprobeerd Girjasing over te halen terug te keren naar de VHP. Eindelijk is het gelukt. Hij riep andere ex-VHP’ers op ook terug te keren. Pandit Inderdath Tilakdharie was zeer ingenomen dat de politicus niet “alleen” is teruggekeerd, maar zijn complete achterban naar de VHP heeft gebracht om te komen ondersteunen. Volgens Sardjoe zal de bundeling veel meer kunnen realiseren dan wanneer partijen separaat aan de verkiezingen zouden deelnemen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

17-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics