Nickerie.Net, maandag 22 maart 2010


Soetimin Marsidih en Ruwisha Premcharan nummer 1 en 2 voor PL-Nickerie     

Geplaatst: 22/03/2010

Nickerie -  Tijdens een partijbijeenkomst in het Pertjajah Luhur (PL)-hoofdkwartier te Nickerie, heeft voorzitter Paul Somohardjo bekendgemaakt dat Soetimin Marsidih de lijsttrekker wordt van de PL in Nickerie. Op de tweede plaats komt jeugdparlementariër Ruwisha Premcharan. Ze is de leider van de jeugdafdeling van de roodwitte partij in het district. Het ligt in de bedoeling dat deze twee trekkers van de PL in Nickerie op verschillende fronten de partij zullen uitdragen om zodoende meer stemmen binnen te kunnen halen.

Somohardjo heeft aangegeven dat de rest van de lijst door het Middenblok zal worden ingevuld. Enkele plaatsen zijn nog open en daarover moet voor invulling goed overleg worden gepleegd. Het gaat om de plaatsen vier en vijf. Deze kandidaten zullen voor april kenbaar worden gemaakt. Somohardjo meent dat Nickerie goed is voor zeker twee zetels, daar de partij niet meer een etnische partij is.

Een zelfverzekerde Somohardjo stelt dat de Volksalliantie zeker van meer waarde zal zijn wanneer zij 17 zetels heeft na 25 mei 2010. Hieruit zullen wel 10 zetels voor de roodwitte partij zijn. Somohardjo heeft aangegeven dat bij eventuele samenwerking hij meer richting het Nieuw Front denkt. Over andere vormen van samenwerking, wilde de PL-voorman niet veel kwijt.

Zowel Ruwisha Premcharan als Soetimin Marsidih is van een zege overtuigd. Zij hebben aangegeven er alles aan te zullen doen om de PL maximaal rendement te laten halen. Marsidih, die in het dagelijks leven in het onderwijs zit, zei dat er betere onderwijsplannen moeten komen zodat jongeren zich beter en moderner kunnen gaan scholen. Ook op het gebied van landbouwonderwijs denkt Marsidih wat te gaan doen.

Premcharan vindt dat jongeren zeker op haar moeten stemmen daar de Pertjajah Luhur een partij is die jongeren alle ontplooiingskansen biedt en hen niet tegenwerkt. Premcharan liet weten dat zij zich o.a. zal richten op de grote werkloosheid die er heerst. Jongeren moeten verzekerd zijn van een goede toekomst waar ook goed onderwijs een basis van is.

Gistermorgen heeft de PL- karavaan onder leiding van Somohardjo een stop gemaakt in het district Coronie, waar de PL-voorzitter het Coroniaanse volk heeft gesproken. Ook in Coronie wil de PL zoveel als mogelijk stemmen binnenhalen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

21-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics