Nickerie.Net, woensdag 24 maart 2010


BEP nieuwe politieke speler in Nickerie     

Geplaatst: 24/03/2010

Nickerie -  Met de installatie van 10 kernen in het district Nickerie afgelopen maandagavond heeft de BEP, onder leiding van voorzitter Caprino Alendy, aangegeven dat zij ook in Nickerie wordt gedragen. BEP is de nieuwe politieke speler in het district. Celsius Waterberg zei in zijn betoog dat met hun nieuwe visie in de politiekvoering, zij zeker erin zullen slagen om een doorbraak te brengen. BEP-campagneleider Michel Felisi heeft in duidelijke taal aangegeven dat de BEP steeds in een etnische hoek wordt gedrukt. Echter zei Felisi dat zij zich niet laten drukken en nu ook bewezen hebben dat buiten de verwachtingen om de BEP ook meedoet aan de verkiezingsstrijd in het district Nickerie.

Felisi waarschuwt wetenschappelijke instanties die zouden proberen met etnische verdelingen, tweedracht te zaaien onder het volk. Felisi heeft aangegeven dat deze instanties zich niet op deze manier moeten laten misbruiken. Etniciteit is iets dat allang is overstegen, zei de BEP- campagneleider. Hij herinnerde eraan dat de BEP regeerervaring heeft opgedaan en ook geleerd heeft hoe het anders kan. Suriname heeft snelheid nodig om verder te komen. “Er zijn daden nodig”, benadrukte Michel Felisi.

De BEP heeft voor Nickerie tal van zaken in petto. Zo wil de partij gaan werken aan de verdere verhoging van de rijstproductie en zorgen voor betere faciliteiten voor de padieboeren. Verder zijn er plannen om de airport van Nickerie te internationaliseren, waardoor ecotoerisme en ondernemerschap beter op gang kan komen en er meer arbeidsplaatsen worden gecreëerd.

August Lila, die deel uitmaakt van de BEP afdeling Nickerie, onthulde dat zij binnenkort nog eens vijf kernen zullen installeren, wat het aantal dan op vijftien zal brengen. Binnenkort zal de partij meer uit de doeken doen hoe zij de politieke strijd in Nickerie zal aangaan.


Danny Jibodh

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS

24-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics