Nickerie.Net, donderdag 25 maart 2010


Mega Combinatie trekt NDP loyalist Doekhie voor ten koste van Hariette Ramdien

Nieuw Nickerie - Tot grote woede van DNP2000 aanhang heeft de NDP leiding gedaan wat de meesten voor vreesden, namelijk Rashied Doekhie op de eerste plaats te zetten en Hariette Ramdien op een vrijwel onverkiesbare vierde plaats. De Nickeriaanse aanhang ziet Doekhie liever gaan dan opnieuw in de assemblee komen namens het rijstdistrict.

Mevr. Hariėtte Ramdin in de Nationale Assemblee

Hariette Ramdin heeft een grote aanhang onder de Nickeriaanse jeugd en vooral ook onder de vrouwen. Ondanks dat ze vanuit de oppositie heeft geopereerd, is zij volgens de meeste Nickerianen de beste DNA vertegenwoordiger van dit district. Waar andere politici slechts kort voor de verkiezingen hun stem laten horen, is mevrouw Ramdien continu zichtbaar tussen het volk en hoorbaar over het lot van haar districtgenoten.

Volgens ingewijden heerst binnen de NDP nog een absolute dictatuur, waarbij de 'Baas', doelend op Desi Bouterse,  bepaalt wat er moet gebeuren binnen de NDP en de Mega Combinatie. Bij de vorige verkiezing werd vanuit Paramaribo beslist dat ongeacht wie hoeveel stemmen haalt, de heer Doekhie als eerste persoon in aanmerking zou moeten komen voor een DNA zetel.

Vele Nickerianen hadden gehoopt dat de heer Doekhie niet meer zou terugkeren in de assemblee vanwege zijn onprofessionele en districtonwaardige vertoning in de assemblee. Echter valt er niet te tornen met de bevoorrechte positie, die Doekhie geniet bij de 'Baas'.

Fragment nationale assemblee: Dhr. Doekhie gaat op de vuist met de parlementsvoorzitter. Uiteindelijk wordt hij door DNA-lid Ronnie Brunswijk tegen de vlakte geduwd.

Assemblee-lid Ramdien heeft duidelijk moeite met de gang van zaken rond de manier van kandidaatstelling en volgens ingewijden is het eerder de druk van de toenmalige DNP2000 partijvoorzitter Jules Wijdenbosch die haar ertoe heeft bewogen om zich kandidaat te stellen voor de MC, anders zou ze de eer aan zichzelf hebben gehouden. Volgens de lokale media heeft Ramdien nog bedenktijd gevraagd of zij nog voor voelt om haar aanhang voor het karretje van een NDP-loyalist te laten spannen.

Bij de verkiezingen van 2005 had de heer Doekhie 1375 stemmen vergaard voor de NDP en mevrouw Ramdien had 1131 stemmen  gekregen voor de VVV-combinatie.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

24-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics