Nickerie.Net, maandag 29 maart 2010


Dawoed Khodabaks mogelijk lijsttrekker BEP Nickerie

Nickerie -  De BEP die zichzelf in Nickerie verder aan het presenteren is, werkt er hard aan om ook meer bekendheid te genieten in Nickerie. Naar verluidt zal de BEP ook kandidaten plaatsen in het westelijk grensdistrict. Volgens ingewijden wordt er naarstig gekeken om een lijst te presenteren die de Nickeriaanse samenleving goed weerspiegelt. Om de etnische doorbraak te plegen, wil de partijleiding vermoedelijk een Hindoestaan als lijsttrekker plaatsen.

Dawoed Noer KhodabaksDawoed Noer Khodabaks

De naam van Dawoed Khodabaks is in deze genoemd als de vermoedelijke lijsttrekker van de BEP in Nickerie. Verder zou de tweede plaats op de lijst bestemd zijn voor een prominente Inheemse man. Gelet op de goede representativiteit wilt de BEP op plaats nummer 3 een vrouwelijke Javaanse activist plaatsen. Een Marron komt op nummer 5. Aan plaats nummer 4 moet er nog invulling worden gegeven. Voor de bezetting van plaats 3 op de lijst zijn ook de namen genoemd van de heren Samuel Wens en August Lila.

Dawoed Khodabaks, die de dagelijkse leiding heeft van de Openbare Markt Nickerie, geconfronteerd met zijn mogelijke kandidaatstelling, reageerde verbaasd en zei dat het nieuws voor hem is dat hij op de BEP-lijst wordt geplaatst. Openbare markten vallen in Suriname onder het beheer van het ministerie van Regionale Ontwikkeling dat nu geleid wordt door BEP-exponent Michel Felisie. Zelf heeft Khodabaks aangegeven geen ambities te hebben om op de lijst te staan. Hij zegt zich niet te kunnen voorstellen vanwaar mensen met dit soort stellingen komen. "Van de partijleiding heb ik niks meegedeeld gekregen", zei een verbaasde Khodabaks aan DBS. Van een politieke bron begrijpt DBS dat Khodabaks wel de lijsttrekker wordt.

Danny Jibodh

Nickerie.Net / DBS

28-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics